Mainos

Syyttäjä: Avopuoliso suunnitteli Juutilan murhaa kauan - motiivina raha

Pirkanmaan käräjäoikeus aloitti tänään poikkeuksellisen vanhan henkirikosjutun oikeuskäsittelyn.

Syyttäjän mukaan heinäkuussa 1993 Kangasalta kadonneen Raija Juutilan henkirikos on murha, joka oli tarkoin suunniteltu. Syyttäjän mukaan 66-vuotias epäilty aloitti suunnittelun viimeistään pari viikkoa ennen murhaa.

Syyttäjän arvion mukaan Juutila kuoli kasvoihin kohdistetun iskun seurauksena. Isku tehtiin pitkällä astalolla lyömällä.

Juutilan aikuiset lapset ilmoittivat äitinsä kadonneeksi noin kuukausi katoamien jälkeen, kun äitiä ei kuulunut takaisin Viron-matkalta, jonne hän oli kertonut lähtevänsä.

"Lehti-ilmoitukset kertovat harkinnasta"

Kun katoamisilmoitus tehtiin, epäilty oli jo tavannut uuden puolisonsa. Hän oli yrittänyt etsiä uutta seuraa jo ennen Juutilan katoamista muun muassa lukuisin lehti-ilmoituksin.

- Miksi hän hakee uutta naisystävää emännättömään taloon, jos hän ei tiedä, että Raija Juutila ei enää tule Viron-matkaltaan takaisin? Koska Juutila oli silloin jo surmattuna, totesi kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen käräjäoikeudelle.

Syyttäjän mukaan motiivina henkirikokseen oli raha. Parisuhde oli rakoillut jo pitkään. Juutila oli sijoittanut runsaasti omaisuuttaan epäillyn yrityksiin ja maksanut yritysten kuluja. Lisäksi hän omisti puolet pariskunnan yhteisestä talosta. Syyttäjän mukaan 66-vuotiaan ajoi tekoon taloudellisen menetyksen pelko.

Raija Juutilan ruumis löytyi viime jouluna miehen omistaman teollisuuskiinteistön pihalta sen jälkeen, kun epäilty oli osoittanut poliisille paikan, josta kaivaa.

Syytetty: Kyseessä ei ainakaan murha

Syytetty kiistää aiheuttaneensa Raija Juutilan kuoleman. Kiistämistään hän ei tarkemmin perustele, mutta ainakaan teko ei hänen mielestään ole harkittu murha.

Jos oikeus katsoo miehen syylliseksi, teko on hänen mukaansa korkeintaan törkeä pahoinpitely ja kuolemantuottamus. Syytetyllä ei ole mielestään ollut taloudellista motiivia surmata Juutilaa vakaasti harkiten, kuten syyttäjä väittää.

- Me tulemme selvittämään sen, minkä takia tällaista motiivia ei ole voinut olla, ja minkä takia teon suorittaminen ei ole hyödyttänyt [syytettyä] millään tavalla, syytetyn asianajaja totesi oikeudelle.

Käräjät Tampereella kestävän neljä päivää. Syyttäjä vaatii 66-vuotiaalle yrittäjälle elinkautista tuomiota murhasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.