Mainos

Raija Juutilan avomiehen outo väite: Yritti syyttää venäläisiä

Yli 18 vuotta vanhasta murhasta epäilty pirkanmaalainen yrittäjä kertoi poliiseille venäläisten surmanneen hänen entisen avovaimonsa.

Hän kertoi poliisille käsityksensä 18 vuoden takaisista tapahtumista, kun Juutilan ruumista alettiin etsiä miehen teollisuuskiinteistön alueella viime jouluna.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen kertoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa, miten marraskuussa vangittua epäiltyä oli kuljetettu kiinteistön alueella ennen kaivantojen aloittamista.

- Paikalla olleet poliisit kertoivat, miten hänen käytöksensä muuttui, kun lähestyttiin ulkovarastoa.

Joulukuun 21. päivä hän pyysi saada keskustella poliisien kanssa ja osoitti, mistä Juutilan ruumista kannattaisi etsiä. Kyseessä oli juuri ulkovarasto, johon epäilty oli varastoinut valtavan määrän metalliromua. Ruumis löytyi romukasan alta.

- Hän kertoi venäläisistä vasta, kun hänelle tehtiin selväksi, että poliisi aikoo kaivaa ulkovarastosta. Silloin hän kertoi venäläisistä, jotka olivat surmanneet Juutilan ja tuoneet ruumiin hänelle. Hän kertoi säikähtäneensä niin hirvittävästi venäläisiä, että hautasi ruumiin kertomatta siitä poliisille.

Syyttäjä ja poliisi ovat kuitenkin eri mieltä. Mitään viitteitä venäläisistä, jotka olisivat kiristäneet Juutilaa tai syytettyä, ei ole löytynyt.

Syyttäjä Mäkisen mielestä kyseessä on "nerokas tapa" kätkeä ruumis. Usein henkirikollisilla suurin ongelma on juuri ruumiista eroon hankkiutuminen.

- Tilanne on ollut nyt täysin [syytetyn] hallussa. Kukaan ulkopuolinen ei ole voinut löytää ruumista.

Syytetty kiistää henkirikoksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.