Mainos

Syyttäjä: Autoliikkeen polttajat olivat velkaa toimeksiantajalle

Kuutta ihmistä vastaan on nostettu syytteet autoliikkeen poltosta Keminmaalla Lapissa, kertoo kihlakunnansyyttäjä Mikko Valanne. Toisiaan lähellä sijaitsevat autoliike ja autokorjaamo paloivat viime vuoden syyskuussa. 

Syyttäjän mukaan teosta koitui yli miljoonan euron vahingot. Valanne ei halua toistaiseksi avata tarkasti eri nimikkeitä, mutta tuhotyö oli hänen mukaansa tehty yksissä tuumin. 

– Syytteeseen tulee yhteensä kuusi henkilöä tuhotyöstä hieman eri ominaisuuksissaan. Joku on avunantaja, joku on yllyttäjä ja joku on tekijä. Syyttäjän lähtökohta on, että tämä on ollut määrätynlainen toimeksianto muutamille henkilöille. 

Valanteen mukaan teon toteuttamisesta syytetyillä on ollut velkasuhde toimeksiantajaan. Syyttäjä pitää teon varsinaisena motiivina tyytymätöntä asiakassuhdetta autoliikkeeseen.  

Aiempien tietojen mukaan jopa 40 autoa olisi vaurioitunut. Valanne sanoo, että sisätilojen vahinkojen lisäksi liikkeen edustalta tuhoutui seitsemän autoa, minkä lisäksi bensiinin valuttamisen vuoksi viisi autoa kärsi liikkeen edustalla vahinkoja. 

– En ole yksilöinyt sitä, mitä kaikkea liikkeen sisältä tuhoutui.

Syytteitä amfetamiinista

Samassa kokonaisuudessa nostetaan syytteet neljälle hengelle myös törkeästä huumausainerikoksesta, kertoo syyttäjä Henna Väyrynen. Väyrysen mukaan syytetyistä yksi on syytettynä myös tuhotyöstä. 

Väyrynen kertoo, että syytetyt ovat käsitelleet useita amfetamiinieriä. Hän sanoo, että yhdistävänä linkkinä tapauksessa on sama henkilö, mutta teot eivät liity muuten toisiinsa.

– Osassa eristä ainetta on jatkettu, joten en ala kommentoimaan tarkkaa määrää. Kysymys on kuitenkin suuresta määrästä ja useammasta erästä. 

Syyttäjien mukaan törkeisiin huumausainerikoksiin tai tuhotyöhön liittyvät epäilyt eivät liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi kertoi aiemmin, että epäillyt huumausainerikokset on tehty vuosina 2015-2016.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.