Mainos

Liittyy ministerin persoonaan – näin Stubbin kotiin iskeneet ovat selittäneet tekoaan poliisille

Poliisi on saanut esitutkinnassa jonkinlaista valaistusta valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotiin elokuussa tehdyn ilkivaltaiskun motiivista. Epäillyt parikymppiset miehet ovat selittäneet tekoaan muun muassa Stubbin kaksikielisyydellä.

–Ministerin kaksikielisyys ja se, että Stubb olisi aiheuttanut köyhyyttä, tutkinnanjohtaja Kari Siivo kertoo epäiltyjen antamista selityksistä.

Siivon mukaan teolla ei kuitenkaan näyttäisi olevan varsinaista aatteellista eikä poliittista motiivia, vaan enemmänkin kyse on ministerin persoonaan liittyvistä asioista.

–Teko itsessään on lähtenyt humalapäissään syntyneestä päähänpistosta. Toinen on idean isä ja toinen on  mennyt mukaan, Siivo sanoo.

Toinen iskusta epäillyistä on asunut lähellä Stubbin kotia, ja hän on tiennyt ministerin osoitteen.

Miehiä epäillään muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä vahingonteosta.

Tutkinta jatkuu

Miehet päästettiin vapaaksi tutkintavankeudesta syyskuun alussa. Poliisin mukaan tutkinnan sotkemisvaaraa ei enää ollut. 

Miehet iskivät valtiovarainministeri Alexander Stubbin kotiin Espoossa 18. elokuuta. Miehet ampuivat asunnon ikkunoita ilmakiväärillä. Ministeri perheineen oli nukkumassa talossa.

Poliisi piti tekoa suunnitelmallisena. Epäillyt rikkoivat samana yönä myös läheisen koulun ja ruotsinkielisen päiväkodin ikkunoita. He ovat tunnustaneet teot.

–Vahingot nousevat näiltä osin reilusti yli kymmenentuhannen euron, Siivo kertoo.

Miehiä epäillään myös aiemmin tänä vuonna tapahtuneista vahingonteoista, jotka ovat kohdistuneet samaan kouluun ja päiväkotiin. Muita rikosepäilyjä on yhteensä kahdeksan.

Miehet ovat myöntäneet elokuun alussa kouluun kohdistuneen vahingonteon. Muut epäiltyinä olevat aiemmat teot  he ovat kiistäneet.

–Taktinen ja tekninen tutkinta jatkuu. Keräämme aiempiin vahingontekoihin liittyvää näyttöä, Siivo sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja