Syyte: Loimaalaismies kiinnitti riidan päätteeksi nippusiteitä toisen miehen kaulan ympäri ja kuristi hengiltä

Syytetty kiisti oikeudessa tappaneensa miehen, mutta myönsi kiinnittäneensä nippusiteet tämän kaulalle.

Syyttäjä vaatii loimaalaismiehelle vähintään 10 vuoden vankeusrangaistusta toisen miehen kuristamisesta hengiltä nippusiteillä.

Epäilty henkirikos tehtiin maaliskuussa Loimaalla.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellyn tapposyytteen mukaan miehet olivat juomassa alkoholia syytetyn luona, kun heidän välilleen syntyi riitaa.

Haastehakemuksen mukaan syytetty löi uhria nyrkillä, kuristi tätä kyynärtaipeellaan ja kaatoi tämän sohvalle. Sitten hän haki asuntonsa keittiöstä mustia nippusiteitä, kiinnitti muutaman yhteen, laittoi ne miehen kaulalle ja kiristi niitä niin, että mies menehtyi. Syytteen mukaan uhri oli kiinnitetty nippusiteillä kiinni myös jaloistaan.

Syytetyn oman ennakkovastauksen mukaan henkirikoksen myöhempi uhri oli ensiksi lyönyt syytettyä. Syytetty myöntää kiinnittäneensä nippusiteet miehen kaulalle, mutta kiistää tapposyytteen. Hänen mukaansa uhri kiristi itse nippusiteitä niin, ettei henki enää kulkenut. Syytetty ei vastauksessaan osannut sanoa mitään siitä, miksi uhrin nilkkojen ympärillä oli myös nippusiteitä.

Haastehakemuksesta ilmenee, että molemmat olivat teon aikaan hyvin päihtyneitä. Syytetty on ollut vangittuna maaliskuun puolestavälistä lähtien.

Käräjäoikeus käsitteli asiaa keskiviikkona. Oikeuden on määrä antaa tuomionsa myöhemmin kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat