Syyte: Kolmekymppinen nainen kuristi äitinsä hengiltä USB-kaapelilla Helsingissä

Helsingin käräjäoikeudessa on alettu tänään käsitellä Helsingissä toukokuussa tapahtunutta henkirikosta. Syyttäjän mukaan kolmekymppinen nainen kuristi äitinsä hengiltä USB-kaapelilla riidan päätteeksi.

Syyttäjän mukaan henkirikos tapahtui 20. toukokuuta Helsingin Pasilassa. Taposta syytetty kolmekymppinen nainen oli syyttäjän mukaan mennyt tuolloin äitinsä asunnolle, ja kaksikolle oli tullut riitaa.

Syyttäjän mukaan tytär oli ottanut käsiinsä aiemmin samana päivänä ostamansa USB-C-kaapelin, kiertänyt sen äitinsä kaulan ympärille ja kuristanut naista voimakkaasti useiden minuuttien ajan.

Kun äiti oli kuollut, tytär oli poistunut asunnosta ja jättänyt ruumiin asuntoon. Vainaja löydettiin vasta viikon kuluttua.

Syyttäjän mukaan nainen on poliisikuulusteluissa myöntänyt olleensa äitinsä asunnolla tapahtumapäivänä ja menettäneensä siellä hermonsa.

Oikeudelle välittämässään ennakkovastauksessa nainen kiistää olleensa paikalla. Nainen on kiistänyt tapposyytteen ja syyttäjän esittämän version tapahtumista kokonaan.

Syyttäjä vaatii naiselle 11-12 vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat