4:lle
- 400 g naudan keittolihaa luuttomana
- 1-2 potkakiekkoa, jos on saatavissa
- 1 l vettä
- 1 tl kokonaisia pippureita
- 1-2 tl suolaa
- 1 sipuli
- pala lanttua
- pala palsternakkaa
- 1-2 porkkanaa
- pätkä purjoa
- 4 perunaa
- 2 laakerinlehteä
- 1. Laita liha kuumaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Kuori vaahto. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Anna lihan kiehua hiljalleen, kunne se on kypsää.
- 2. Ota kypsä liha liemestä leikkuulaudalle, irrota luut lihasta ja paloittele liha.
- 3. Siivilöi liemi ja laita pataan noin 6 dl lientä.
- 4. Kuori kasvikset ja paloittele ne reilun kokoisiksi palasiksi. Laita kasvikset liemeen kypsymään ja hauduta niitä kypsäksi miedolla lämmöllä noin 30 - 40 minuuttia. Lisää joukkoon lihakuutiot. Tarkista maku.