Syyspata

4:lle

  • 400 g naudan keittolihaa luuttomana
  • 1-2 potkakiekkoa, jos on saatavissa
  • 1 l vettä
  • 1 tl kokonaisia pippureita
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 sipuli
  • pala lanttua
  • pala palsternakkaa
  • 1-2 porkkanaa
  • pätkä purjoa
  • 4 perunaa
  • 2 laakerinlehteä

  • 1. Laita liha kuumaan, suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Kuori vaahto. Lisää pippurit ja laakerinlehti. Anna lihan kiehua hiljalleen, kunne se on kypsää.
  • 2. Ota kypsä liha liemestä leikkuulaudalle, irrota luut lihasta ja paloittele liha.
  • 3. Siivilöi liemi ja laita pataan noin 6 dl lientä.
  • 4. Kuori kasvikset ja paloittele ne reilun kokoisiksi palasiksi. Laita kasvikset liemeen kypsymään ja hauduta niitä kypsäksi miedolla lämmöllä noin 30 - 40 minuuttia. Lisää joukkoon lihakuutiot. Tarkista maku.

Lue myös:

    Uusimmat