Syyskesän vadelmabooli

  • 1 pullo (75 cl) valkoviiniä
  • 2 pulloa (a 33 cl) makeaa omenasiideriä
  • 150 g vadelmia, (punaherukoita, mansikoita)
  • puolikas kurkku
  • 1 pullo (33 cl) maustamatonta kivennäisvettä jääpaloja

Viini ja siideri sekoitetaan keskenään. Kurkku halkaistaan ja siivutetaan ohuiksi siivuiksi.

Marjat ja kurkkusiivut lisätään juoman joukkoon ja seoksen annetaan viilentyä jääkaapissa noin 20 minuuttia. Juuri ennen tarjoilua lisätään jääkuutiot ja kivennäisvesi juoman joukkoon.

Käytettäessä pakastemarjoja, juoma valmistetaan vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin marjat viilentävät juoman.

Booli voidaan tehdä myös alkoholittomaan viiniin, jolloin se sopii kaikkien nautittavaksi.

Marjat voidaan lisätä booliin jäisinä, jolloin jääpaloja ei tarvita. Annoksesta tulee noin 2 litraa valmista boolia.

Lue myös:

    Uusimmat