Syrjäytetty tutkinnanjohtaja todistajana Auer-käräjillä

Ulvilan murhan ensimmäinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti todistaa aamulla Satakunnan käräjäoikeudessa. Joutsenlahti on aiemmin kertonut, ettei hän usko Anneli Auerin olevan syyllinen Jukka S. Lahden murhaan vuonna 2006. Hän on puolustuksen kutsuma todistaja.

Oikeudenkäynti jatkuu viikon tauon jälkeen Porissa. MTV3.fi seuraa käsittelyä.

Teemana todistelussa on esitutkinta ja siitä tehnyt tulkinnat.

– Sanoin, että jos joku saa Anneli Auerista tekijän, jos katsoo kaikki verijäljet, tekotavat yms. niin siitä vaan, Joutsenlahti sanoi.

Joutsenlahti pyysi jutun siirtämistä KRP:lle jo ensimäisen vuoden aikana.

– Yksi syy, miksi halusin jutun KRP:lle oli se, että vihjeitä tuli paljon ja KRP olisi voinut hoitaa juttua täyspäiväisesti.

Juha Joutsenlahtea vastaan on vireillä erillinen virkarikosoikeudenkäynti, joka liittyy Ulvila-jutun tutkintaan kesällä 2007. Kyse on ryhmätunnistuksesta ja sen yhteydessä tapahtuneesta tapahtumaketjusta, joka johti sittemmin syyttömäksi osoittautuneen porilaisen näyttelijän vangitsemiseen. Joutsenlahti on kiistänyt virkarikoksen.

Vastatodistelua eroväitteille

Myöhemmin päivällä Auer-oikeudenkäynnin aiheina ovat tekovälinevertailu sekä rekonstruktio ikkunan rikkomisesta.

Iltapäivällä psykologit ja lääkärit puolestaan arvioivat Anneli Auerin käyttäytymistä.

Lisäksi kuullaan Auerin kutsuman todistajan näkemys pariskunnan avioliiton tilasta. Syyttäjän mukaan Anneli Auer ja Jukka S. Lahti olivat eroamassa ja tästä löytyisi myös motiivi teolle.Puolustuksen mukaan eroaikeita ei ollut.

Esiin nousee myös Anneli Auerin käynti Tähtisentien asunnossa pari viikkoa siellä tapahtuneen murhan jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat