Sydänsairaus romutti uran 31-vuotiaana – Lasse Kukkoselta ja Jonne Virtaselta tukea SM-liigasta tutulle tehohyökkääjälle

Jääkiekon SM-liigassa lähes 300 runkosarjaottelua summannut Mikko Nuutinen, 31, on päättänyt uransa. 

Nuutinen kertoi ratkaisustaan sosiaalisessa mediassa torstai-iltana. Hyökkääjänä pelannut Nuutinen paljastaa päätöksensä syyksi tutkimuksissa ilmenneen synnynnäisen sydänsairauden. 

– Halu kaukaloon olisi edelleen kova, mutta riski terveyden kannalta on liian suuri, ja uran loppuminen muusta kuin omasta tahdosta on iso pettymys, Nuutinen kirjoittaa Twitter-julkaisussaan

– Seuraavaksi on aika miettiä, mitä isona haluan tehdä. 

Jonne Virtanen ja Lasse Kukkonen toivottivat Nuutiselle "tsemiä jatkoon" julkaisun kommenttikentässä. Virtanen, 34, päätti uransa tähän kauteen, 40-vuotias Kukkonen keväällä 2020. 

Nuutinen pelasi kasvattajaseuransa KalPan riveissä 295 SM-liigan runkosarjaottelua (44+80=124 pistettä) ja saavutti SM-hopean keväällä 2017. Hän nakutti parhaalla liigakaudellaan 30 tehopistettä runkosarjassa. 

Lisäksi Nuutinen edusti pitkään Mestis-seura SaPKoa ja saavutti Slovakian mestaruuden HKM Zvolenin riveissä kaudella 2020-2021. 

Lue myös:

    Uusimmat