Sydänpysähdyksen kokeneen pelaajan tilanne muuttui – utelias kysymys sai upean vastauksen

0:25
Tällä videolla näkyy Damar Hamlinin lyyhistyminen kentälle taklauksen jälkeen. Ei herkille.

Sydänpysähdyksen kokenut amerikkalaisen jalkapallon NFL-pelaaja Damar Hamlin, 24, on herännyt sairaalassa ja pystynyt kommunikoimaan lääkintähenkilöstön kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhdysvaltalainen Hamlin lyyhistyi maanantaina kentälle ja hänen sydämensä pysähtyi kovan taklauksen jälkeen. Hamlin oli tuolloin pelaamassa Buffalo Billsin riveissä NFL-ottelua Cincinnati Bengalsia vastaan, ja hänet kiidätettiin sairaalaan Cincinnatissa.

Lääkärit kertoivat torstaina Hamlinin heränneen ja kyenneen kirjalliseen kommunikointiin. Tehohoidossa oleva Hamlin, jonka hengittämistä avitetaan yhä koneella, oli herättyään kysynyt kirjallisesti, kuka voitti kyseisen pelin.

– Damar, sinä voitit – voitit elämän pelin, lääkäri Timothy Pritts vastasi.

Cincinnati Bengals johti ottelua 7–3. Peliä lykättiin, kunnes NFL ilmoitti torstaina, että sitä ei jatketa ollenkaan. Tärkeintä on, että Hamlinin toipuminen vaikuttaa edistyvän.

– Näyttää, että kaikki sylinterit alkavat käydä hänen aivoissaan, mikä on erittäin ilahduttavaa, lääkäri Pritts sanoi.

"Vaarallista, pelottavaa, viihdettä"

Hamlin on osoittanut kahden häntä hoitavan lääkärin mukaan merkkejä "hyvästä neurologisesta toipumisesta". Lääkäri William Knightin mukaan Hamlin on parantunut "varsin merkittävästi".

Knight sanoi kuitenkin asiasta kysyttäessä, että on liian aikaista käydä keskustelua siitä, onko mahdollista, että Hamlin palaa pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa.

NFL:n pelaajayhdistyksen johtaja DeMaurice Smith toivoo onnettomuuden "lähettävän viestin" faneille ja NFL-yhteisölle.

– Miehemme eivät ole gladiaattoreita. Toivon, että ihmiset ovat tietoisia tämän pelin inhimillisyydestä – kyllä, tämä on vaarallista ja kyllä, tämä on pelotttavaa, kyllä, tämä on viihdettä. Toivon kuitenkin, että ihmiset ymmärtävät ja arvostavat tämän pelin inhimillisyyttä, Smith sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja