Mainos

SVT: Poliisi tutkii Ruotsin ruokamyrkytyskuolemat

Ruotsissa Ljungbyssä poliisi on aloittanut tutkinnan kahden vanhuksen kuolemasta.

Ruotsin yleisradio SVT Småland kertoo, että poliisi haluaa todentaa kahden yli 80-vuotiaan vanhuksen kuolinsyyn. Heidät vietiin sunnuntaina sairaalaan ja menehtyivät sairaalassa. Kuolemien on epäilty johtuvan ruokamyrkytyksistä. SVT:n mukaan kuolemia tutkitaan kuolemantuottamuksina. 

Vatsataudin syyksi epäillään vadelmajälkiruokaa. Ruokamyrkytykseen sairastui yli 60 vanhusta ja vanhainkodintyöntekijää useassa eri vanhainkodissa. Yksi vanhus on vielä sairaalahoidossa taudin takia. Espressenin mukaan lisäksi kolme muuta ihmistä on hakeutunut hoitoon vatsaoireiden takia vielä tänään.

Sekä menehtyneet että sairastuneet olivat syöneet saman keskuskeittiön ruokaa. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kuolleilla oli kalikivirus, joka aiheuttaa oksennustautia.

Poliisin mukaan tutkintaa ei ole kohdistettu kehenkään tiettyyn henkilöön. Kunta taas on lähettänyt vadelmajälkiruuan jatkotutkimuksiin, jotta pystytään selvittämään, johtuiko oksennustauti jälkiruuasta.

Aftonbladet kertoi eilen, että tuontivadelmat ovat todennäköisesti peräisin Serbiasta. Kunta taas kertoi tänään sanomalehti Expressenille, että on jo muuttanut käytäntöjään keskuskeittiössä.

– Pakkauksissa luki, että vadelmat kannattaa keittää. Ei, että ne täytyy keittää. Sen takia emme ole keittäneet niitä aikaisemmin. Mutta tapahtumien takia olemme nyt muuttaneet ohjeistusta, kertoo Ljungbyn kunnan keittiöpäällikkö Mariana Axelsson.

Axelssonin mukaan infektio pystyttiin nopeasti jäljittämään ja siten he pystyivät estämään lisätartunnat. Jälkiruoka-annoksia tehtiin 500 kappaletta.

– Olemme tehneet väärin, mutta nyt se käytäntö on muutettu. Ainoa hyvä tässä on se, että nyt olemme muuttaneet käytäntöjämme, eikä tämä tule enää tapahtumaan uudelleen, Axelsson lupaa Expressenissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.