Sveitsissä kohistaan "suomalaisesta vakoojasta"

Lukko tekee 1-0 maalin 1:09
Jussi Olkinuora oli alkukaudella pahastikin helisemässä Pelicansin maalilla. Tässä kiekko upposi hänen taakseen helposti juuri Lukkoa vastaan.

"Olkinuora, Servetten suomalainen vakooja", Blick otsikoi. Suuri sveitsiläislehti huomioi, että maalivahti Jussi Olkinuoralla on kokemusta Geneve-Servetten CHL-välierävastustaja Rauman Lukkoa vastaan jääkiekon SM-liigasta.

– Se on totta, olen tavallaan vakooja, Olkinuora itse virkkoi.

– Mutta uskon, että joukkue tietää vastustajasta minua enemmän, koska he ovat jo pelanneet heitä vastaan tässä kilpailussa tällä kaudella. En usko voivani auttaa siinä suhteessa.

Lukko päihitti Geneve-Servetten lokakuussa kotonaan CHL:n alkusarjavaiheen ottelussa maalein 3–2. Tänään tiistaina joukkueet iskevät yhteen CHL:n välierien avausosassa Sveitsissä ja toinen välierä tahkotaan viikon päästä Raumalla.

"Heidän tavaramerkkinsä"

Ilmiömäiseen vireeseen äitynyt Jussi Olkinuora hurjassa kiekkosateessa – TPS ylivoima pysähtyi upeaan venytykseen 0:25
Komea näyte Jussi Olkinuoran torjuntatyöskentelystä, kun hän pelasi vielä Pelicansia – tällaisia suorituksia Geneve-Servettekin toivoo nyt suomalaiselta. 

On kuitenkin niinkin, että siinä missä Geneve-Servette on kohdannut Lukon toistaiseksi tällä kaudella vain kerran, Olkinuora on pelannut raumalaisia vastaan sesongin aikana jo kahdesti, kun hän edusti alkukaudella Lahden Pelicansia.

Olkinuora pohti, että Lukko tunnetaan erittäin kovasta työnteosta ja siitä, ettei se anna periksi.

– Se on heidän tavaramerkkinsä.

Teknis-taktisia nyansseja Olkinuoralla ei ollut kuitenkaan Lukosta heittää.

– Maalivahtina ei ole aikaa valmistautua liian spesifisti joka peliin.

CHL-mestaruuden JYPin riveissä kaudella 2017–18 voittanut Olkinuora myös nauroi, ettei hän taida tuntea ketään Raumalta. Olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari totesi tunteneensa Geneve-Servetten suomalaiset paremmin, koska on pelannut heidän kanssaan maajoukkueessa.

Sveitsiläisjoukkuetta edustavat Olkinuoran lisäksi suomalaispelaajat Julius Honka, Sami Vatanen, Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen. Liuta kovan luokan pelimiehiä.

Tomi Lämsä: "Todella kova haaste"

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä tiedostaa Geneve-Servetten vaarallisuuden. 

– Se on Sveitsin viime kevään mestari ja heillä on laadukkaita ja kokeneita pelaajia. Todella kova haaste meille. On erinomainen asia, että olemme päässeet tähän asti ja olemme tehneet hienosti töitä. Nyt pääsemme mittaamaan tasoamme ja taistelemaan finaalipaikasta, niin ei mikään ole sen hienompaa, Lämsä kommentoi CHL:n tiedotteessa.

Vaikka lokakuun keskinäisestä kohtaamisesta on jo runsaasti aikaa, se toi Lämsän sanoin "sellaista tunnetta ja tietoa", että Lukko pystyy Geneve-Servetten voittamaan.

– Se tuo vähän varmuutta tuonne oman puseron alle. 

Lämsä ei arkaillut päämäärän ilmaisemisessa.

– Lähdemme hakemaan näistä kahdesta ottelusta sellaista yhteistulosta, joka vie meidät finaaliin ja siellä voittaminen on sitten se iso unelma.

Lue myös:

    Uusimmat