Sveitsissä pidätettiin kaksi tunisialaista: Epäillään liittyvän veitsi-iskuun

Sveitsin poliisi on pidättänyt kaksi tunisialaista turvapaikanhakijaa, joita epäillään yhteyksistä Marseillen veitsi-iskuun, kertovat sveitsiläiset tiedotusvälineet.

Eteläranskalaisessa Marseillen kaupungissa tapahtui toissa viikonloppuna veitsihyökkäys, jossa kaksi naista sai surmansa.

Sveitsin uutistoimiston ATS:n mukaan poliisi otti tunisialaiset kiinni sunnuntaina Chiasson kaupungissa lähellä Italian rajaa. Kiinniotto tapahtui sen jälkeen, kun veitsihyökkääjän mahdollisista yhteyksistä oli annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Poliisi vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että kaksi turvapaikanhakijaa oli pidätetty poliisin saatua tiedon, että he voisivat olla turvallisuusuhka. Poliisin edustaja ei vahvistanut pidätettyjen kansalaisuutta eikä sitä, että heitä epäillään Marseillen hyökkäyksestä.

Veitsihyökkääjä surmasi lokakuun alussa kaksi naista Marseillen päärautatieasemalla. Sotilaat ampuivat puukottajan kuoliaaksi. Äärijärjestö Isis on sanonut olevansa iskun takana, mutta ranskalaiset tutkijat eivät ole toistaiseksi löytäneet tästä todisteita.

Lue myös:

    Uusimmat