Suursuosiota nauttiva Tuure Kilpeläinen: Fanit ja treffiasiat on pidettävä erillään

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani ovat kuin yhtä suurta perhettä.

Tuure Kilpeläinen, 46, on innoissaan. Laulaja-lauluntekijä julkaisi viime viikolla jo viidennen Kaihon Karavaani -yhtyeen kanssa tehdyn studioalbumin. Surusilmäinen kauneus -levy revittiin viime viikonloppuna melkeinpä käsistä, kun kokoonpano esiintyi Helsingissä Hakaniemen torilla.

– Kyllä! Kaikki myynnissä olleet levyt loppuivat kuulemma jo keikan kolmannen biisin aikana, Kilpeläinen hehkuttaa MTV.fin haastattelussa.

– Fiilis on mahtava. Vielä viikko sitten oli vielä odottava tunnelma, kun levy ei ollut ilmestynyt, mutta nyt on hyvä fiilis. Kädet ovat nyt niin sanotusti savessa.

Katso alla olevasta videoklipistä, miltä Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin keikka Hakaniemen torilla näytti viime lauantaina.

Kilpeläinen kertoo työstäneensä levyn kappaleita Lapinlahden sairaalarakennuksessa sijaitsevalla työhuoneellaan.

– Kyllä siinä välillä vuodatettiin kyyneleitä. Mutta lopulta Karavaanin seitsemän vuoden yhteissoitto teki tehtävänsä. Enää ei kaahata eikä räpistellä, vaan matka jatkuu ja kehittyy.

– Se tietty lämpö, mikä meillä bändin kanssa on, se kuulemma kuuluu levyllä. Teksteistä varsinkin. Toivon, että teksteistä jää toiveikas olo. Vaikka pidän melankoliasta ja surumielisyydestä, toivoa pitää olla.

'Ero lasten äidistä on käsitelty'

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin ensimmäinen albumi Valon pisaroita julkaistiin vuonna 2010. Toinen levy Erämaa ilmestyi vuotta myöhemmin, kolmosalbumi Afrikan tähti vuonna 2012 ja neljäs pitkäsoitto Käpälikkö lokakuussa 2014.

Ennen Kaihon Karavaanin syntyä, Kilpeläinen julkaisi kolme sooloalbumia (Tuure Kilpeläinen, 2003, Just, 2005, Kysymyksiä sudelle, 2006).

Kilpeläinen on 9- ja 12-vuotiaiden tyttöjen isä. Laulaja erosi lastensa äidistä vuonna 2011.

– Rakkauselämässä kaikki on hyvin. Välit lasten äitiin ovat hyvät. Se asia on käsitelty, Kilpeläinen kertoo.

Millainen isä laulaja on?

– Tavallinen. En mikään superisä. Tytöt kulkevat mukana keikoilla, vertailevat hotellien huoneita, Kilpeläinen kertoo.

– He pitävät minut myös ajan tasalla nykymusiikista soittamalla esimerkiksi Spotifyn Top 50 -listaa.

Kaihon Karavaanin keikoilla kulkee luonnollisesti mukana myös muiden bändin jäsenten lapsia.

– Meille on muodostunut jonkinlainen grande familia. Vietämme paljon aikaa yhdessä. Keikkaelämä on erittäin lapsikeskeistä. Ei kotielämästä ja keikkaelämästä tarvitse tehdä erillisiä toisistaan.

Kilpeläinen on naispuolisten ihailijoiden suosiossa. Sateleeko miehelle paljon treffikutsuja?

– Välillä, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, kyllä. Mutta siinä on pidettävä vain tietty linja: pysyn mystisesti poissa noista kuvioista, laulaja kertoo.

– Fanit ovat erikseen ja treffiasiat erikseen. Ei fanituspohjaan perustuvan suhteen päälle voi rakentaa mitään.

Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin viidennen levyn ensimmäisen singlen Autiosaari musiikkivideo on herättänyt runsaasti positiivista huomiota.

– Keikoilla jengi tanssii biisin mukana. He ovat opetelleet videolla nähtävän tanssin. Voisi sanoa, että olemme luoneet hirviön, Kilpeläinen lopettaa naurahtaen.

Katso alla Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin Autiosaari-musiikkivideo!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja