Suurin osa naisista vihaa vartaloaan kerran päivässä

Melkein jokainen nainen on tuntenut joskus olonsa epävarmaksi omassa kehossaan. Mutta uuden tutkimuksen mukaan sitä tapahtuu useammin kuin voisi kuvitella.

Glamour-lehden teettämän tutkimuksen mukaan 97 prosenttia naisista ajattelee negatiivisesti vartalostaan ainakin kerran päivässä.

Tutkimus paljasti, että osalla naisista on jopa sata kielteistä tai huolestuttavaa ajatusta vartalostaan päivittäin, mutta keskimäärin näitä ajatuksia on 13, melkein yksi jokaiselle tunnille, jolloin ollaan valveilla.

Tutkimuksessa auttanut psykologi Ann Kearney-Cooke sanoo, että tulos on hurja.

– Niitä (kielteisiä ajatuksia) on paljon, mutta ne kuitenkaan ole kovin yllättynyt.

– Siitä on tullut niin hyväksytty normi vähätellä itseään, että jos joku sanoo pitävänsä vartalostaan, hän on se omituinen.

– Olin hiljattain mukana ryhmäkeskustelussa, jossa eräs nainen sanoi 'Itse asiassa olen sujut ulkonäköni kanssa'. Toinen nainen nyrpisti kasvojaan ja sanoi 'En ole koskaan elämäni aikana kuullut kenenkään sanovan noin – enkä ole varma, uskonko sinua edes.'

– On oikeastaan hyväksyttävämpää haukkua vartaloaan kuin kehua sitä, Kearney-Cooke huomauttaa.

Psykologi sanoo myös, että lehtien ja julkisuuden henkilöiden kulttuuriset kauneuskäsitykset vaikuttavat käsityksiimme itsestämme, ja tiukasti juurtunut tapa ajatella negatiivisesti vain vahvistaa näiden ajatusten toistuvuutta.

Tutkimukseen osallistui 300 naista.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja