Mainos

"Suurin osa hakatuista vangeista nuolee haavansa"

MTV3 Uutiset kertoi tänään, että 8-vuotiaan tyttärensä murhasta syytetty mies pahoinpideltiin Vantaan vankilassa viime sunnuntaina.

Vankilan apulaisjohtaja Jaakko Jokinen ei voi vahvistaa asiaa MTV3 Uutisille vangin yksityisasioihin vedoten. Hän ei myöskään ota kantaa yksittäisten vankien asioihin. Hänen mukaansa vankeja kuitenkaan hakataan vuosittain.

– Suurinta osaa hakkaustapauksista emme saa tietää, koska vangit nuolevat haavojaan lääkärillä. Vuosittain valvontahenkilökunta saa tietoonsa muutaman pahoinpitelyn, mutta ne ovat yksittäistapauksia, Jokinen arvelee yleisellä tasolla.

Hänen arvionsa mukaan vangit eivät uskalla paljastaa valvontahenkilökunnalle pahoinpitelyjä uudelleenhakkaamisen pelossa.

– Jos jälkiä edes nähdään, niin vanki selittää kaatuneensa. Tai vanki sanoo, että terveydentila on hänen itsensä ja lääkärin välinen asia, vankilan turvallisuudesta vastaava Jokinen toteaa.

Hän kuitenkin painottaa, että vankila ilmoittaa poliisille kaikista niistä pahoinpitelystä, jotka se saa tietoonsa. Jokisen mukaan Rikosseuraamuslaitos ohjaa vankilaa sijoittamaan vangit mahdollisimman vapaisiin oloihin.

– Jokainen joka kertoo pelkäävänsä, saa kuitenkin paikan suljetulta osastolta, kertoo Jokinen käytännöistä yleisellä tasolla.

Hakatun isän vammat eivät olleet erityisen vakavia.

Teko oli niin kutsuttu klassinen kongipahoinpitely, jossa tekijästä ei ole tietoa. Vartijat löysivät paikalta ainoastaan verijälkiä ja hakatun uhrin. MTV3 Uutisten tietojen mukaan myöskään tyttärensä murhasta epäilty mies ei ole nimennyt pahoinpitelijäänsä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.