Korppu- ja piparitehdas tuhoutui tulipalossa Alavudella, kireä pakkanen hankaloitti pelastustöitä: "Pelastajatkin jäätyivät"

Alavuden Töysässä Etelä-Pohjanmaalla perjantai-iltana palamaan syttynyt leipomoyhtiö Elosen tehdas tuhoutui palossa täysin.

Leipomo työllisti noin 50 työntekijää. Heille pyritään yhtiön toimitusjohtajan Jari Elosen mukaan ensisijaisesti järjestämään töitä yhtiön muista toimipisteistä.

– Tärkeintä on, että kenellekään ei sattunut mitään, kun ketään ei enää palon syttyessä ollut paikalla, hän sanoi STT:lle.

Tehtaan henkilökunta oli jo poistunut paikalta ennen tulipalon havaitsemista.

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Teollisuustiellä eilen perjantaina hieman iltayhdentoista jälkeen, ja sammuttajien saapuessa paikalle rakennus oli toisesta päästä jo ilmiliekeissä.

Sammutustyöt jatkuivat lauantaina

Palon varsinaiset sammutustyöt jatkuivat aina tähän iltapäivään asti. Enimmillään 20 pelastuslaitoksen yksikköä oli paikalla sammuttamassa paloa.

Lauantai-iltana kello viiden aikaan tehtaalla oli aloitettu jälkisammutustyöt, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä pelastuspäällikkö Ville Kultalahti kertoi STT:lle.

Noin 10 000 neliön rakennus oli Kultalahden mukaan tuhoutunut palossa täysin.

Yli 30 pakkasasteen lämpötila aiheutti lisähaasteita sammutustöille, sillä pakkasessa muun muassa letkut, pumput ja autot jäätyivät.

Palon syttymissyystä ei vielä lauantai-iltana ollut tiedossa, mutta pelastuslaitoksen tietojen mukaan palo sai alkunsa tuotantotilojen päästä.

Toimituskatkoksia luvassa

Tehtaassa valmistettiin Töysäläinen-tuotemerkin korppuja, pipareita, vohveleita ja donitseja. Osaa tuotteista valmistetaan Elosen mukaan myös yhtiön muissa tehtaissa.

– Mutta tiettyjen tuotteiden osalta se oli ainut valmistuspaikka ja varmasti joitain toimituskatkoksia tulee olemaan.

Elonen kertoi olleensa yön palopaikalla ja nukkuneensa yön aikana vain pari tuntia.

– Mitään kovin syväluotaavia ajatuksia ei tässä vaiheessa ole, kun tontilla palaa vieläkin, Elonen sanoi STT:lle lauantaina.

MTV Uutiset kertoi eilen pelastusviranomaisten puuttellisesta talvivarustuksesta, joka on aiheuttanut haasteita kylmissä olosuhteissa. Sisäministeriön pelastusosaston laatimassa virkapukuohjeessa ole asianmukaisia talvivaatteita. 

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla kello 13.25 ja 19.20.

Lue myös:

    Uusimmat