Mainos

"Suuri pelko terrorismisolujen levittäytymisestä" – Oikeistoterrorin riski kasvaa Saksassa

Saksan turvallisuusviranomaiset varoittavat hallitsemattoman pakolaistulvan seurauksista. Kannatustaan kasvattavan radikaalin äärioikeiston piirissä on kasvamassa terroriryhmiä, jotka eivät kaihda rajuakaan väkivaltaa.

Tuoreimman asiantuntija-arvion mukaan Saksaan tulee tänä vuonna noin 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa. Pelkästään lokakuussa hakijoita tuli lähes 200000. Virallinen arvio noin 800000 pakolaisesta on jo nyt tullut täyteen.

Liittokansleri Angela Merkelin hallituksen turvallisuusasiantuntijoiden mukaan riskit ovat kasvaneet erityisesti poliittisen kentän oikealla laidalla.

- Meidän turvallisuusviranomaisillamme on suuri pelko siitä, että oikeistoon syntyy myös terroristisoluja, jotka levittäytyvät koko maahan ja jotka mahdollisesti tekevät myös murhaiskuja, Merkelin hallituksessa istuvien sosiaalidemokraattien parlamenttiryhmän oikeuspoliittinen asiantuntija Burkhard Lischka sanoo MTV:lle Berliinissä.

Hän muistuttaa, että pelkästään tänä vuonna Saksassa on rekisteröity yli 700 vastaanottokeskuksiin ja pakolaisten asuntoihin kohdistuvaa rikosta.

Baijerin kristillissosiaalista unionia edustava maan entinen sisäministeri Hans-Peter Friedrich on samaa mieltä siitä, että suurin turvallisuusriski tulee oikealta. Friedrichin mukaan maahan virtaavien islamilaisten radikalisoitumista ei kuitenkaan pidä vähätellä.

- Tänne tulee nuoria miehiä, jotka turhautuvat, kun eivät saa töitä. Saksassa on islamilaisia ääriryhmiä, jotka vetävät näitä pettyneitä ja turhautuneita miehiä puoleensa, Friedrich sanoo MTV:lle.

Hallituspuolueiden kansanedustajat korostavat yhteen ääneen, että turvapaikanhakijoiden määrää pitää rajoittaa niin, että kaikki voidaan rekisteröidä nykyistä tarkemmin ja turvallisuusriskit voidaan minimoida.

Pakolaistulvan hallitumpi hoitaminen vie myös kaikupohjaa kansallismieliseltä ja ulkomaalaisvastaiselta äärioikeistolta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.