Suuri osa työnantajista varautuu jo irtisanomisiin ja lomautuksiin, kertoo EK:n kysely – 17 prosenttia pelkää rajua alamäkeä

Tällaisilla ehdoilla Finnvera myöntää rahoitusta tiukilla oleville yrityksille 6:45
Finnvera myöntää rahoitusta vaikeuksissa oleville yrityksille, mutta millä ehdoilla? Katso video!

40 prosenttia työnantajayrityksistä arvioi koronaviruksen heikentävän tilannettaan melko tai erittäin paljon, paljastaa EK:n kysely.

Työnantajajärjestö Elinkeinoelämän keskusliiton kyselyn mukaan suomalaisen yrityskentän tilannekuva on vakava.

Työnantajayrityksistä 23 prosenttia uskoo viruksen heikentävän tilannettaan melko paljon ja 17 prosenttia erittäin paljon. 40 prosenttia arvioi koronan johtavan todennäköisesti lomautuksiin tai irtisanomisiin.

Yhteensä 87 prosenttia työnantajayrityksistä katsoo koronan aiheuttavan ainakin jonkinlaisia negatiivisia vaikutuksia yrityksen toimintaan.

Työnantajayrityksellä tarkoitetaan yritystä, johon on palkattu yrittäjän ohella muita ihmisiä – kyselyssä ei siis ole yksinyrittäjien mielipiteitä. Kysely on toteutettu ennen hallituksen eilisiä esityksiä.

Yhteiskunnalta toivotaan apua

Liki 90 prosenttia työnantajayrityksistä toivoo kyselyn perusteella yhteiskunnalta tukea vaikeuksiin. 

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) ilmoitti eilen viiden miljardin euron tukipaketista yritysten ja elinkeinoelämän tukemiseksi. Rahoitusyhtiö Finnveran rahoitusta pienille ja keskisuurille yrityksille nostetaan, eläkevakuutusmaksujen maksuaikaa pidennetään ja Valtion Eläkerahaston sijoituksia kohdennetaan uusiksi.

Suomen Yrittäjät arvioi tuoreeltaan paketin olevan hyvä alku, mutta vaati myös lisätoimia yritysten tukemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat