Mainos

Suuntaa tänne, jos kaipaat ihannesäätä pääsiäiseksi

Talvinen sää jatkuu koko pääsiäisen. Huomisen ja perjantain kuluessa maahan voi paikoin kertyä yhteensä 3-8 senttiä lunta.

Loppupääsiäiseksi sään ennustetaan poutaantuvan suurimmassa osassa maata, mutta olevan yhä keskimääräistä kylmempää.

– Päivälämpötilat ovat etelässäkin muutama aste plussan puolella, Keski-Suomessa lämpöä on nollan molemmin puolin. Pohjoisessa on pikkupakkasta. Öisin lämpötila vaihtelee pilvisyydestä riippuen, selkeillä heikkotuulisilla alueilla pakkasta voi olla toistakymmentä astetta, kertoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Tyypillisesti huhtikuun ensimmäisellä viikolla päivälämpötilat keikkuvat Suomen etelä- ja keskiosassa viiden asteen molemmin puolin. Huhtikuun alussa on kuitenkin mitattu jopa 15 asteen lämpötiloja muun muassa vuosina 2005 ja 1996.

Toisaalta Lapissa on ollut huhtikuussa 30 asteen pakkasia vuosina 1998 ja 1991.

Tänä vuonna ulkoilijoiden kannattaa suunnata juuri Lappiin.

– Lapissa odottaa komeat kevättalviset hiihtokelit. Siellä on pääasiassa poutaisia, laajalti aurinkoisia päiviä. Vielä perjantaina lunta voi tulla Etelä-Lappia myöden, mutta muuten liikkeellä on vain yksittäisiä lumikuuroja, Manninen kertoo.

Lumisade huonontaa paikoin ajokeliä. Huomenna lumikuurot keskittyvät maan keskiosiin, perjantaina sateet levittyvät eteläänkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.