Mainos

Suunnistaja löysi pääkallon metsästä – "Ei merkkejä ulkoisesta väkivallasta"

Poliisin mukaan maastosta löytyneestä pääkallosta ei ollut nähtävillä merkkejä ulkoisista vammoista.

Iltarasteilla ollut suunnistaja löysi viime viikolla ihmisen pääkallon metsästä Kouvolan Lehtomäessä. Poliisi ei toistaiseksi vielä tiedä vainajan henkilöllisyyttä, mutta tunnistamisen eteen työskennellään kovasti.

– Henkilön tunnistaminen on ykkösasia. Käydään läpi viime vuosina kadonneita. Jos niistä ei löydy sopivaa henkilöä, mennään taaksepäin, ja yritetään sieltä löytää vastausta, kuka vainaja on, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Göran Wennqvist Keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisi teki maastotutkimusta alueella parin päivän ajan. Seuraavaksi odotellaan tutkimustuloksia, joiden arvioidaan valmistuvan muutaman viikon sisällä. Pääkallon lisäksi metsästä löytyi myös muutama selkänikama.

– Henkirikosta ei ole poissuljettu, mutta toistaiseksi mitään siihen viittaavaa ei ole löytynyt. Kallossa ei ollut merkkejä vammoista.

Wennqvistin mukaan on hankala arvioida, kuinka kauan vainaja on ollut metsässä.

– Kesähelteillä ruumis menee nopeasti huonoon kuntoon lyhyessäkin ajassa, mutta näyttää siltä, että nyt löytynyt vainaja on ollut metsässä pidempään.

Wennqvist sanoo, että jos mennään 2000-luvulta taaksepäin, pysyvästi kateisiin on jäänyt noin 400 ihmistä.

– Maastossa kauan olleista luista voi olla vaikea saada dna-näytettä uv-valon aiheuttamien temppujen takia. Jos kallosta ylipäätänsä näyte saadaan, ei auta, jos ei ole mitään mihin verrata sitä.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja