Susijengiltä dramaattinen nousutemppu olympiakarsinnoissa! Välierissä hirmuvastus

Suomen miesten koripallomaajoukkue eli Susijengi onnistui nousemaan pitkältä takamatkalta Puolan rinnalle ja ohi Valencian olympiakarsinnoissa. Suomi vei dramaattisen ottelun nimiinsä 89–88.

Ennen torstain taistoa panos oli selvillä. Voittaja etenee olympiakarsintaturnauksen välieriin ja häviäjä lähtee kotimatkalle.

Puola johti taistoa vielä ennen viimeistä neljännestä 71–60. Pitkään näytti siltä, että Puola menee menojaan, mutta. Susijengi löi kovan kirivaihteen päälle viimeisellä neljänneksellä.

Sinipaidat kipusivat yhtäkkiä kahden pisteen päähän. Puola karkasi välissä viiden pisteen karkumatkalle, mutta Suomi ei luovuttanut.

Edon Maxhuni toi Susijengin tasoihin hieman yli minuutti ennen viimeisen neljänneksen loppua. Eikä siinä vielä kaikki.

Alexander Madsen vei kahdella vapaaheitollaan Suomen johtoon.

Draama ei tähän päättynyt. Puola sai viimeisen hyökkäyksen, missä se haki ratkaisevia pisteitä sekä heiton että levypallon kautta. Suomi kesti kuin kesti ja pysyi edellä. Summeri soi ja Suomen apuvalmentaja, entinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä löi raivokkaat tuuletukset ilmoille. 

Suomen paras pistemies oli Mikael Jantunen (20).

Voitto tiesi sitä, että Suomi etenee olympiakarsintaturnauksessa välieriin. Siellä vastaan tulee hirmuvastus eli Espanja, joka on FIBA:n maailmanlistalla toisena heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Turnauksen voittaja etenee Pariisin olympialaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat