Mainos

Susannan suunnitelma: Pasuunakuja

Asunto on kaunis, skandinaavisen vaalea, nuorenparin koti. Pieniä kulumia ja tummentumia siellä täällä, ne paikataan ja maalataan siistiksi. Huonekalut kuten raskas kolmen istuttava sohva on sijoitettu pitkittäin kulkuväylälle, kun tullaan eteisestä sisään ja mennään kohti patiota. Ensitöikseni haluankin sommitella huonekalut uuteen järjestykseen ja ryhdistää sisustusta vaihtamalla keittiön kaappien ovet sekä maalaamalla kaksi seinää vihreän eri sävyillä.

Keittiön seinään valitsen vaalean, vedenvihreän sävyn Tikkurilan mallistosta nimeltään Humulus numero 4566 A/2. Asunnossa on kaunista grafiikkaa sekä Fiskarsin taidekylästä ostettu kuivamarja kudelma. Haluankin nimenomaan tälle työlle aivan oman seinän ja tästä vedenvihrellä maalatusta seinästä tulee sellainen.

Olohuoneen päätyseinään valitsen tummemman sävyn samasta värikartasta. Värin nimi on Geranium ja numero on 4586 A/1. Tämän tummemman vihreän seinän viereen valkoisella maalatulle seinälle, sommittelen isäntäparin grafiikan työt.

Huoneiston muodosta haluan poistaa junavaunumaisen tunnelman. Tämä saadaan aikaan sommittelemalla huonekalut uudestaan ja leventämällä olohuoneen ja keittiön visuaalista ilmettä. Poistan lasivitriinin keittiön ja olohuoneen välistä. Näin tunnelma asunnossa leveni heti. Keittiön kaappien oviksi valitsen vaalean puuterimaisen vaahteran. Sävy sopii mainiosti kaakeleiden sävyyn. Kaakeleista on poimittu myös vihreän sävyt. Näin 90-luvulla valitut kaakelit saavat uuden, tätä päivää olevan ilmeen.

Patiolle ostettiin istuintyynyt Ikeasta sekä punaiset fleecet ja pöydän päälle Marimekon kangas Apelsiini. Rakennuksen seinästä poimin punamulta värin jolla ryhditin myös asunnon ilmettä patiolta päätyhuoneisiin asti.

Kylpyhuoneeseen valittiin punaiset pyyheliinat sekä punainen kylpyhuoneen matto. Makuuhuoneeseen punainen huopakangas tyyny ja lasten huoneeseen punasävyinen fleecenen torkkupeitto sängyn päälle. Asunnon maalaus ja saneeraustyöt suoritti Marko Allen, Saneerauspalvelu Allen oy:stä. Remontin budjetti oli 2000 €. Siihen saatiin mahtumaan maalit, maalaus ja saneeraus työt, kukkaruukut ja multa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.