Susanna Haaviston kassi:

- 2 endiiviä- pinaattia- siskonmakkaroita - Hasselpähkinä-pussi - Piltti mustikka-vadelmasosepurkki - 1 päärynä - piparipaketti - paahtoleipää

Vihreän keittiön reseptit:

Siskonmakkaraleivät

4 viipaletta vuokaleipää 2 siskonmakkaraa 3 basilikan lehteä

Leikkaa vuokaleivästä muotilla pyöreitä kiekkoja ja paista pannulla rapeaksi. Keitä siskonmakkarapallot vedessä. Laita makkarapallo ja basilikanlehti hammastikkuun ja viimeksi leipäkiekkoon coctailpalan muotoon.

Pinaatticappuccino

100 g pakastepinaattia 50 g sipulia 1 valkosipulin kynsi 2 dl kuohukermaa 1 dl maitoa (kasvislientä)

Freesaa sipulit ja pinaattimurska. Lisää maito ja kerma, keitä 10 min. Soseuta ja laita esille kahvikuppiin. Vaahdota pinnalle maitovaahtoa.

Paistetut endiivit

2 endiiviä

Poista endiivistä vihreät lehdet ja keitä suolavedessä kypsäksi. Puolita ja kuivaa huolellisesti.. Sivele pintaan oliiviöljyä ja paista parilapannulla. Lisäkkeeksi pinattikastiketta (kts. yllä oleva ohje).

Suolaperuna

Leikkaa isosta uuniperunasta 1 cm:n viipale ja valele pintaan oliiviöljyä ja laita yrtin oksa. Laita kehään suolan kanssa kypsymään 15 min 200C.

Piparkakkujälkkäri

2 viipaletta piparkakkua 1 dl kuohukermaa 20 g voita

Murenna keksiä ja sekoita se voihin. Painele massaa vuoan pohjalle. Vaahdota kermaa ja sekoita joukkoon keksipaloja. Laita massa pohjan päälle.

Päärynäkompotti ja vaniljavaahtoa

1 päärynä 20 g voita 20 g sokeria 0,5 dl valkoviiniä 2 rkl vettä

Kuori ja leikkaa päärynästä 1 cm:n kuutioita. Sulata voita ja hauduta kuutioita 2 min. Lisää sokeri ja nesteet. Hauduta kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Vaahdota kermaa ja laita joukkoon vaniljan siemeniä. Laita kuumalla lusikalla vaahtoa kompotin viereen.

Lue myös:

    Uusimmat