Mainos

Susanna Haaviston kassi:

- 2 endiiviä- pinaattia- siskonmakkaroita - Hasselpähkinä-pussi - Piltti mustikka-vadelmasosepurkki - 1 päärynä - piparipaketti - paahtoleipää

Vihreän keittiön reseptit:

Siskonmakkaraleivät

4 viipaletta vuokaleipää 2 siskonmakkaraa 3 basilikan lehteä

Leikkaa vuokaleivästä muotilla pyöreitä kiekkoja ja paista pannulla rapeaksi. Keitä siskonmakkarapallot vedessä. Laita makkarapallo ja basilikanlehti hammastikkuun ja viimeksi leipäkiekkoon coctailpalan muotoon.

Pinaatticappuccino

100 g pakastepinaattia 50 g sipulia 1 valkosipulin kynsi 2 dl kuohukermaa 1 dl maitoa (kasvislientä)

Freesaa sipulit ja pinaattimurska. Lisää maito ja kerma, keitä 10 min. Soseuta ja laita esille kahvikuppiin. Vaahdota pinnalle maitovaahtoa.

Paistetut endiivit

2 endiiviä

Poista endiivistä vihreät lehdet ja keitä suolavedessä kypsäksi. Puolita ja kuivaa huolellisesti.. Sivele pintaan oliiviöljyä ja paista parilapannulla. Lisäkkeeksi pinattikastiketta (kts. yllä oleva ohje).

Suolaperuna

Leikkaa isosta uuniperunasta 1 cm:n viipale ja valele pintaan oliiviöljyä ja laita yrtin oksa. Laita kehään suolan kanssa kypsymään 15 min 200C.

Piparkakkujälkkäri

2 viipaletta piparkakkua 1 dl kuohukermaa 20 g voita

Murenna keksiä ja sekoita se voihin. Painele massaa vuoan pohjalle. Vaahdota kermaa ja sekoita joukkoon keksipaloja. Laita massa pohjan päälle.

Päärynäkompotti ja vaniljavaahtoa

1 päärynä 20 g voita 20 g sokeria 0,5 dl valkoviiniä 2 rkl vettä

Kuori ja leikkaa päärynästä 1 cm:n kuutioita. Sulata voita ja hauduta kuutioita 2 min. Lisää sokeri ja nesteet. Hauduta kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Vaahdota kermaa ja laita joukkoon vaniljan siemeniä. Laita kuumalla lusikalla vaahtoa kompotin viereen.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.