Suru-uutisen kuulleelta hiihtopomolta tunteikkaita sanoja Mona-Liisa Nousiaisesta – "Joukkueen sydän, aina positiivinen"

Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 36-vuotiaana 1:29
Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 36-vuotiaana.

Maastohiihtomaajoukkueen johtajana toimivalle Matti Haavistolle jäi erittäin lämpimät muistot Mona-Liisa Nousiaisesta. 

Maajoukkue tiedotti tiistaina, että Nousiainen on menehtynyt pitkäaikaiseen sairauteen 36-vuotiaana.

Haavisto kuuli kuolinuutisesta vastattuaan MTV Urheilun yhteydenottoon. Hän tiesi Nousiaisen sairaudesta, mutta halusi kunnioittaa tämän perheen toivetta, eikä kommentoinut sitä enempää. 

Lämpimiä muistoja Haavistolla kuitenkin riittää. 

– Muistan Monan jo nuorten sarjan kilpailuista. Sitten kun olin huoltopäällikkönä maajoukkueessa, niin Mona oli siinä mukana urheilijana. Olimme silloin hyvin paljon tekemisissä. Muistan hänet vilpittömänä ja iloisena urheilijana, Haavisto kommentoi MTV Urheilulle Norjan-leiriltä. 

– Joukkue muistaa hänet iloisena persoonana. Hän oli joukkueen sydän pitkään maajoukkueessa olleena. 

Viime kaudella maajoukkueen päävalmentajana toiminut Haavisto korostaa, että Nousiainen oli aina erittäin tervetullut urheilija maajoukkueessa. 

– Hän sai ympärillään olleet ihmiset hyvälle tuulelle. Hän oli aina positiivinen, eikä hänestä jäänyt mitään negatiivista mieleen, Haavisto päättää. 

Väkevänä sprintterinä tunnettu Nousiainen (o.s. Malvalehto) kuului vuosikaudet maailmancupin vakiokalustoon ja hän hiihti 17 kertaa kärkikymmenikköön. Voittoja kertyi kaksi.  

Nousiainen hiihti urallaan yksissä olympialaisissa ja neljissä MM-kisoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat