Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen on kuollut 36-vuotiaana

Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 36-vuotiaana 1:29
Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 36-vuotiaana.

Maastohiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen (o.s. Malvalehto) menehtyi maanantai-iltana, kertoo Suomen hiihtomaajoukkue Twitter-tilillään. 

Nousiainen menehtyi 36-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen maanantai-iltana, kerrotaan Hiihtoliiton verkkosivuilla olevassa tiedotteessa.

Nousiainen tunnettiin maastohiihtäjänä, joka voitti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailua, Liberecin sprintin vuonna 2013 ja Sotshin parisprintin samana talvena Anne Kyllösen kanssa.

Nousiainen hiihti ensimmäisen maailmancupin kilpailunsa vuonna 2001 Kuopiossa. Hän voitti nuorten MM-kisoissa kaksi henkilökohtaista maailmanmestaruutta ja yhden pronssin.

Aikuisten MM-kisoissa Nousiainen edusti Suomea neljästi. Oberstdorfissa vuonna 2005 ja Val di Fiemmessä vuonna 2013 hän sijoittui parhaimmillaan sprintissä seitsemänneksi.

Nousiainen lopetti aktiiviuransa keväällä 2018.

Hiihtämisen lisäksi Nousiainen oli lahjakas muusikko, sillä hän voitti sekä Hopeisen että Kultaisen Harmonikka -kilpailun. Vuonna 2011 hän voitti myös Ylen Maestro -kapellimestarikilpailun.

Hiihtäjän mies Ville Nousiainen on entinen pitkäaikainen maajoukkuehiihtäjä, joka on toiminut myös Mona-Liisa Nousiaisen valmentajana. Pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat