Suppiloveneet

  • Taikina:
  • 5 dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • n.15 dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 4 valkuaista
  • Täyte:
  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • suolaa, mustapippuria, timjamia
  • 200 g juustoraastetta

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää veteen sokeri, suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon ja lisää nesteeseen. Lisää kananmunat, valkuaiset, ruisjauhot ja vehnäjauhoja niin paljon, että saat takinan, joka ei tartu käsiin. Vaivaa hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa n 45 min.

Paisto suppiloita ja sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Kaulitse taikinasta karjalanpiirakan kuoren kokoisia soikeita pohjia. Laita pohjille juustoraastetta ja suppilosipuliseosta. Ummista reunat niin, että sauma tulee keskelle, jätä kuitenkin keskeltä auki. Laita pellille leivinpaperin päälle, anna kohota 15 min. Paista 225 asteessa 15-20 min kunnes veneet ovat kauniin värisiä.

Lue myös:

    Uusimmat