Suppilovahveromuffinit

Leipäviikon kunniaksi leivotaan suolaisia sienimuffineja! Noin 1 litrasta tuoreita sieniä saat 150-200 g ryöpättyjä sieniä. Tuoreiden sienien lisäksi myös kuivatut sienirouheet sopivat reseptiin.

Suppilovahveromuffinit

10-20 kpl koon mukaan

  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 200 g ryöpättyjä/valutettuja suppilovahveroita tai 20 g /1 dl kuivattua sienirouhetta
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
  • 1 rasia (100 g) kantarellituorejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 dl maitoa tai kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
  • 2 munaa
  • 1 dl öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen dl kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa. Kuitupitoisia muffineja saat tekemällä taikinan tummista jauhoista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat