Supon ylitarkastaja: Suomessa torjutaan kymmeniä terrorismihankkeita vuosittain

11:52

Suojelupoliisi puuttuu kymmeniin terrorismihankkeisiin tai –suunnitelmiin Suomessa vuosittain, supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva kertoi MTV:n kymmenen uutisissa tiistaina.

Supolla on Portaankorvan mukaan tällä hetkellä tarkkailussa yli 300 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä.

– He ovat sellaisia henkilöitä, joiden tekemisistä pyritään pysymään kärryillä, hän kertoi.

Portaankorva ei lähtenyt erittelemään tarkkailtavana olevien kansallisuuksia, mutta totesi, että joukko on kansallisuuksiltaan kirjava. 

Ylitarkastajan mukaan suojelupoliisi puuttuu vuosittain jopa kymmeniin terrorismihankkeisiin Suomessa.

– Vuositasolla torjutaan tällaisia hankkeita tai suunnitelmia ihan kymmeniä, hän totesi.

Berliinin iskulla ei suoria vaikutuksia Suomeen

Portaankorvan mukaan suojelupoliisin Suomen uhka-arvio ei ole muuttunut Berliinissä maanantaina tapahtuneen joulutori-iskun myötä.

– Tästä iskusta ei ole vielä tullut ilmi sellaisia seikkoja, jotka viittaisivat suomikytköksiin. Uhka-arviota ei ole ollut tarpeen muuttaa.

Koko Euroopan tasolla uhkakuvat ovat kuitenkin viimeisen vuoden aikana muuttuneet etenkin Irakin ja Syyrian tilanteiden johdosta.

– Tämän (Berliinin iskun) kaltaiset tapahtumat ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana. Nyt täytyy katsoa tulevaisuuteen ja arvioida kokonaistilannetta. Viimeinen vuosi on kuitenkin ollut Euroopassa synkkä, Portaankorva arvioi.

Portaankorvan mukaan kansainvälinen viranomaisyhteistyö on elinehto terrorismintorjunnalle, sillä kansalliset ja kansainväliset uhat linkittyvät nykyään yhä selvemmin toisiinsa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja