Supo: Terroriuhka pysyy kohonneena – radikaali-islamistien lisäksi huoli äärioikeistolaisesta terrorista

45:20

Terrorismin uhka on yhä kohonnut, eli neliportaisen asteikon toisella tasolla, suojelupoliisi kertoo kansallisen turvallisuuden katsauksessaan.

Radikaali-islamististen terroristiryhmien lisäksi suojelupoliisi nostaa esille äärioikeistolaisen terrorismin uhan, joka on kasvanut länsimaissa. Sen mukaan myös Suomessa on tunnistettua äärioikeistolaista terroristista toimintaa kannattavia ja sympatisoivia henkilöitä.

Maailmalla ovat Supon mukaan lisääntyneet äärioikeistolaiset terrori-iskuhankkeiden, joissa pyritään uhrimäärän maksimoimiseen. Äärioikeiston rajat ylittävää luonnetta vahvistaa sen mukaan verkossa toimivat äärioikeistoryhmät ja kommunikaatio sosiaalisessa medissa.

Merkittävin uhka yksilöt ja pienryhmät

Terrori-iskun osalta merkittävimmät uhat liittyvät yksittäisiin henkilöihin ja pienryhmiin, jotka ovat motivoituneet terroristisesta propagandasta.

Terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä on Supon mukaan edelleen noin 390, ja Supo kertoo tunnistaneensa ryhmiä ja henkilöitä, joilla on kyky ja motivaatio terrori-iskun toteuttamiseen Suomessa. Se nostaa esille myös Suomessa tapahtuvan terrorismin tukitoiminnan, kuten sen ideologian levittämisen ja rahoittamisen. Suomessa onkin merkittäviä yhteyksiä ulkomaisiin terroristisiin toimijoihin ja verkostoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja