Mainos

Supertippuri leviää Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto mukaan maassa todetaan vuosittain 700 000 tippuritapausta. Lääkkeille vastustuskykyiset tippurikannat ovat moninkertaistuneet nopeasti.

Yhdysvalloissa tavataan yhä useammin tippuritartuntoja, joihin ei enää pure tavallinen antibioottihoito.

- Tippuri on nyt niiden superpöpöjen joukossa, joiden hoitovaihtoehdot alkavat olla vaarallisen vähissä, tartuntatautitutkija Henry Masur Infectious Disease Society of America - järjestöstä varoittaa.

- Ongelma vain pahenee, sillä näiden tulehdusten hoitoon tarkoitettujen uusien antibioottien kehittely on laskusuunnassa, Masur totesi uutistoimistoille.

Vielä 90-luvulla tippurin hoito oli varsin yksinkertaista ja tehokasta, mutta nyt tarvitaan erilaatuisia ja tehokkaampia antibiootteja, sillä lääkkeille vastustuskykyiset tippurikannat ovat levinneet nopeasti. Philadelphiassa tavatuista tarutunnoista 27 prosenttia on uutta vastustuskykyistä tautikantaa.

Nousu on ollut nopeaa, sillä vuonna 2004 luku oli vain 1,2 prosenttia. San Franciscossa lääkehoidolle vastuskykyisten tapausten määrä on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa.

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n mukaan maassa todetaan vuosittain 700 000 tippuritapausta. Se onkin toiseksi yleisin tulehdustartunta Yhdysvalloissa. Ykkösenä on klamydia 2,1 miljoonalla tapauksella.

- Meillä ei ole kohta vaihtoehtoja taudin hoitamisessa, ennusti myös tohtori John Douglas CDC:stä. Hänen mukaansa jäljellä on vain yksi tautiin tehoava antibioottityyppi ja supertippuriin ei ole kehitteillä tällä hetkellä uusia lääkkeitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.