Supertähden teko suorassa lähetyksessä kuohuttaa – tämä hidastus nyt massiivisen tutkinnan kohteena

Real Madridin supertähti Jude Bellinghamin epäillään solvanneen törkeästi Mason Greenwoodia 0:23
Solvasiko Jude Bellingham Mason Greenwoodia raiskaajaksi. Katso hidastettu video ja päättele itse.

Real Madridin supertähti Jude Bellinghamin epäillään solvanneen törkeästi Getafen Mason Greenwoodia. Getafe on lähettänyt La Ligalle tutkintapyynnön asiasta.

Bellingham taklasi Greenwoodilta pallon pois Real Madrid–Getafe-ottelun toisella puoliajalla torstaina. Kamera kuvasi Bellinghamia lähietäisyydeltä tilanteen jälkeen, ja lyhyen pätkän aikana supertähti vaikuttaa solvaavan Greenwoodia raiskaajaksi.

Katso hidastettu video tilanteesta pääkuvaa klikkaamalla.

Bellingham näyttää sanovan videolla englanniksi sanan "rapist", eli raiskaaja. On myös spekuloitu että Bellingham sanoisikin "rubbish", joka tarkoittaa vapaasti käännettynä roskaa.

Asiasta on noussut suuri kohu, koska Greenwood oli toissa vuonna syytettynä raiskauksesta. Syytteistä kuitenkin luovuttiin, mutta Greenwoodin ura on kärsinyt syytöksistä pahoin. Nuorukainen suljettiin pitkäksi aikaa pois Manchester Unitedin joukkueesta, ja hänet lainattiin lopulta täksi kaudeksi La Ligan Getafeen.

Huuliltalukija "97-prosenttisen varma"

Nyt torstain ottelun kohutapahtumaa tutkimaan on valjastettu huuliltalukijoita.

– Tarkasti analysoituani videon olen 97-prosenttisen varma, että sanottu sana on "raiskaaja", varsinkin kun ottaa huomioon asiayhteyden, sanoo huulilta lukemisen erityisasiantuntija Jeremy Freeman Daily Mailille.

– Visuaalisesti huulet näyttävät muodostavan R ja P -äänteet, ja sana vaikuttaa loppuvan äkisti.

Huuliltaluvun ekspertti on ottanut monta asiaa huomioon analysoidessaan Bellinghamin puhetta.

– Puhujalla vaikuttaa olevan Birminghamin aksentti (Brummie), minkä otin huomioon tulkinnassani. 

Kun otetaan huomioon näiden visuaalisten merkkien selkeys ja toimivan vaihtoehtoisen tulkinnan puuttuminen, olen melko varma tästä johtopäätöksestä, huuliltalukemisen ekspertti Freeman toteaa.

Video on noussut viraaliksi sosiaalisessa mediassa. Kumpikaan pelaajista tai joukkueista ei ole kommentoinut tapausta mitenkään. Marcan mukaan Getafe on tehnyt valituksen tapahtumasta, ja La Liga tutkii tapausta. Espanjalaislehti kertoo, että La Liga on myös pyytänyt asiaan apua huuliltalukijalta.

Bellinghamia voi odottaa pelikielto, jos hänet todetaan syylliseksi solvaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat