Superjulkkisten oudot tyylit vuosien takaa

Helmi kurkisti arkistojen syvyyksiin ja etsi käsiinsä Madonnan, Sarah Jessica Parkerin, Paris Hiltonin ja muiden megatähtien kamalat kasari- ja ysärityylit.

Tumma meikki, viimeistelemättömät tyylit ja intialaiset syntymämerkit - kaikkea tätä löytyy nykyisten muoti-ikonien menneisyydestä.

Kasaritrikoot lavalla

Madonna, Wireimage/All Over Press

Alati muuttuvan Madonnan mieleenpainuvin tyyli-ilmiö lienevät rintoja koristaneet tötteröt. Vuonna 1985 meininki oli kuitenkin toinen.

Madonnan pintaa paljastava pukeutumistyyli on säilynyt nykypäivään saakka. Rohkea leidi luotti kasarityylissään suuriin koruihin sekä tummaan meikkiin, joka ajan hengen mukaisesti yhdistettiin hieman liian vaaleaan puuteriin. Myös olkatoppaukset ja kukalliset trikoohousut ovat päässeet neidon kanssa lavalle asti!

Wireimage/All Over Press

Näyttelijä Sarah Jessica Parker tunnetaan paitsi Sinkkuelämän, myös yksityiselämän muotitaiturina. Muodin tuulille uskollisena SJP syleili myös kasari- ja ysärityylejä.

Vuoden 1986 kuumin hiustyyli, leijonamainen föönipehko, ei onneksi tullut jäädäkseen. Kiharaiset hiukset sen sijaan ovat Parkerin tunnusmerkki. Kuva paljastaa myös osan muinaistyylisestä nahkatakista sekä ajanmukaiset, suuret korvarenkaat. Hento, pinkki meikki paistaa pastellinsävystään huolimatta silmään.

Vuoden 1991 tyyli ei ollut aivan yhtä hillitty. Perinteiseen ysärityyliin ihoa sai näkyä, ja ihon väri toikin tervetullutta seesteisyyttä muutoin räikeään asuun. Kummallisesta pyyhekangasta muistuttavasta materiaalista valmistetut housut eivät ysärin pyöräilyshortsityyliin sisällä vyölenkkejä tai taskuja. Jos tästä asusta haluaa löytää positiivisia puolia, kannattaa ajatella näkyvyyttä - sitä tässä asussa tuskin pystyi välttämään.

Nudesta mustaksi

Wireimage/All Over Press

Usein maailman kauneimmaksi naiseksi tituleerattu Angelina Jolie joutui tahollaan 1990-luvun uhriksi.

Punaiselta matolta vuonna 1997 bongattu Jolie on piilottanut upeat kutrinsa harsomaiseen huiviin, jonka väritys jatkaa neidon valitsemaa nude-linjaa. Muuta hyvää huivista onkin vaikeaa löytää, sillä avoin hiuspehko kehistäisi Jolien kasvoja huomattavasti paremmin. Beige mekko ei imartele näyttelijää värittömyydellään, ja avoin rintamus huutaa tuekseen koruja.

Toisessa ääripäässä naturelli tyyli saa jäädä - vuonna 1998 Jolie on siirtynyt suoraan meikkipaletin mustaan päähän. Mielenkiintoinen luomiväri saa aikaan zombiemaisen vaikutelman, eikä tumma huulipuna ainakaan pienennä Jolien täyteläistä suuta. Ajanmukainen musta nahkatakki kätkee alleen miltei siistin kaula-aukon.

Etnistä teemaa

Wireimage/All Over Press

Vuonna 1997 No Doubt -bändinsä kanssa useita hittejä tehtaillut Gwen Stefani ei ulottanut asiantuntevaa osaamistaan asuvalintoihinsa asti.

Ysärinapapaita on joko likainen tai pesukoneessa pahoin vahingoittunut. Verhokankaan tyyppinen kietaisuhame oli 1990-luvulla suurta huutoa, mutta toimi vain harvoin. Itämainen kangasvalinta on saanut seurakseen intialaisen syntymämerkin, mikä ei kuitenkaan pelasta Stefanin liian tummiksi meikattuja kasvoja. Asun hauskinta antia ovat Stefanin hiukset, jotka laulaja on koonnut pienille nykeröille.

Etninen teema asuissa jatkuu: Stefani bongattiin samana vuonna myös kimono-tyyppisessä silkkipaidassa! Suuret rannekorut sopivat värinsä puolesta asuun, jonka hillittyä väriä ei ole pilattu ysärimäisellä neon-innostuksella. Intialainen syntymämerkki jatkaa voittokulkuaan myös tässä asukokonaisuudessa.

Ajankohtainen polkka

Wireimage/All Over Press

1990-luvulla tehtiin monia muotikeksintöjä, joiden soisi jäävän unholaan. Teinimuotia luovaa tolppakengin ja glittermekoin varustettua Spice Girlsiä ei kuitenkaan voi unohtaa!

Vuonna 1997 nykyisin ah-niin-tyylikäs Victoria Beckham suosi vielä rohkeaa tyyliä, johon kuuluivat ysärihenkisten vaatteiden lisäksi joko yli- tai aliampuvat meikit. Ajankohtainen polkkatukka oli Posh Spicen tunnusmerkki yhdessä tummanpuhuvien värien kanssa. Railakkaat rajaukset yhdistyvät metallinhohtoiseen huulipunaan.

Nudevaihtoehdossa Beckham suosii aamuherätys -lookia, joka vaikuttaa viimeistelemättömältä taaksevedettyine hiuksineen ja aluspaitaa muistuttavine yläosineen. Yliampuva huulipuna on tässä tyylissä jätetty armeliaasti pois.

Hiltonin milleniumtyyli

Wireimage/All Over Press

Aina ei tarvitse siirtyä ajassa menneille vuosikymmenille löytääkseen kummallisia tyylimokia.

2000-luvun alku oli kohtalokasta aikaa ainakin Paris Hiltonille, jonka nykyisestä silotellusta tyylistä ei silloin näkynyt jälkeäkään. Pikachu -halailukuva on vuodelta 2000. Railakasta seeprakuviota löytyy mekon lisäksi toisesta rannekkeesta - toinen rannekoru taas on väriensä ja kuvioidensa puolesta aivan toiselta planeetalta. Hilton ei tässä vaiheessa ollut vielä löytänyt hillityn silmämeikin salaisuutta, vaan luotti räikeään siniseen.

Vuonna 2001 perijätär luotti pinkkiin armeijakuvioon. Vartalonmyötäinen asu on täydennetty väriltään sopivilla, mutta aivan liian raskastekoisilla irtohihoilla ja hatulla. Myös huulipuna on samaa railakasta väriä. Nykyisin ainoastaan punaisilla matoilla tepasteleva leidi on lisäksi esittänyt poseerauksensa cokistölkillä koristellussa ikkunasyvennyksessä.

Wireimage/All Over Press

Myös Desperate Housewivesin kautta suosioon noussut Eva Longoria ei ollut löytänyt roolihahmonsa siloiteltua ulkomuotoa vuonna 2001.

Punaiselle matolle neito saapui nahkavermeissä, jotka paljastavat liikaa - kuten sen, ettei aluspaitaa ole lainkaan! Pisteitä satelee yhtenäisestä väristä, joka saattaa olla liiankin yhteensopiva. Toimitus ihmettelee, kuinka Longoria sai pidettyä rintansa piilossa - asusta päätellen liivit oli näet jätetty kotiin! Neidon meikkaustyyli on suoraan 1990-luvulta.

Toisen kuvan kotoinen tunnelma syntyy halpamarkettirytkyjä muistuttavista vaatteista, jotka eivät istu kunnolla. Pikkutyttömäistä Longoriaa viimeistelemätön hiuspehko tai sininen huppari eivät kuitenkaan häiritse. Kuvaaja on myös päässyt yllättämään Longorian asuun sopivassa asunto-ympäristössä, josta on glamour kaukana.

Kuvat: Wireimage/All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat