Mainos

Superaine Sugru korjaa silmälasit ja kirjahyllyn

Tulpat, jotka eivät pidä vettä altaassa, rikkinäiset sandaalit ja moni muu ärsyttävä puute kotona saattaa saada pelastajan Sugrusta. Ihmemönjä paikkaa lähes mitä tahansa.

Kirkasvärinen kimpale kittimäistä ainesta on kuin muovailuvahaa aikuisille. Se voi kohota ilmastointiteipin kaltaiseksi talouksien yleiskorjaajaksi, joka paikkaa vuotavan hanan ja tukee rikkinäistä kirjahyllyä.

Vuosien suunnittelutyön tulos

Sugru on uudenlaista itsekiinnittyvää silikonikittiä, Formerolia, joka kuivuu ilman vaikutuksesta. Kerran kuivuttuaan se pysyy kiinteässä kumimaisessa muodossa, johon se on haluttu muokata.

Sillä voidaan korjata esineitä, tai muokata ja parantaa tavaroiden muotoa. Aine on lisäksi helppo puhdistaa ja konepesun kestävää.

Sugrun kehittely ja markkinoille tuonti vei kuusi vuotta. Työhön tarvittiin ryhmä tiedemiehiä ja 6 000 koetta, joiden avulla keksinnön valmistamiseen löydettiin oikeat raaka-aineet.

Sugrun kehityksestä vastasi irlantilaissyntyinen Jane ní Dhulchaointigh pienessä lontoolaisyrityksessään. Tuotteen idea syntyi Janen opiskellessa designia Royal College of Artissa.

– Nautin materiaalien sekoittelusta ja ajattelin, että voisin tuoda designiin jotain sen kautta, kertoo Jane.

Kestävää tee-se-itse-designia

Keksinnön äiti testasi Sugrua tekemällä keittiöveitsien kahvoista käteensopivampia ja korjaamalla tiskialtaan tulpan.

– Paljon tavaraa heitetään pois tarpeettomana tai epämuodikkaana. Jos tuotetta voi muokata, se on parempi ratkaisu kuin roskiin heittäminen, sanoo Jane.

Sugrua alettiin kaupata joulukuussa, ja kuukaudeksi riittämään suunniteltu 3 000 kappaleen erä tuotetta myytiin loppuun jo kuudessa tunnissa. Janen kuuden hengen yrityksellä on nyt tilauksia 68 maasta ja tuote lanseerataan pian Yhdysvalloissa.

MTV3/dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.