Suosittu Suomenlinna pyytää vierailijoita pysymään poissa koronan takia, turvavälin pito ei pidä lautoilla: "Nauttikaa pääsiäisestä lähiluonnossa"

2:03
Koronamaskit jakavat mielipiteitä. Aasiassa niitä käytetään, mutta Euroopassa niitä ei juuri näy.

Vierailuja Suomenlinnaan pyydetään välttämään koronaepidemian aikana. Suomenlinna on yksi Helsingin suosituimpia vierailukohteita.

Suomenlinnan hoitokunta vetoaa ulkoilijoihin, etteivät nämä toistaiseksi kävisi alueella. Suomenlinnaan kuljetaan lautalla. Saarella asuu vakituisesti noin 800 ihmistä ja käy satoja ihmisiä työssä.

– Sekä asukkaiden, työntekijöiden että muiden kansalaisten tartuntariskin vähentämiseksi emme tällä hetkellä suosittele muille käyntiä Suomenlinnassa, sanoo Suomenlinnan hoitokunta tiedotteessaan.

Hoitokunta muistuttaa, että lautalla on vaikea pitää turvaväliä.

– Monet suomenlinnalaiset joutuvat työnsä tai muiden asioiden takia käyttämään lauttaa, joka on heille ainoa keino mantereelle siirtymiseen.

Yleisöpalvelut linnoituksessa on pääosin suljettu viranomaismääräysten takia. Myös museot ovat sulkeneet ovensa. Linnoituksessa on yksi ruokakauppa.

– Kaupan osalta tilanne on sama kuin lautalla; iso määrä ihmisiä ruuhkauttaa tilat ja lisää koronan tarttumisvaaraa.

– Poikkeustilanteen takia pyydämme siis, että autatte suojelemaan Suomenlinnaa sekä siellä asuvia ja työskenteleviä nauttimalla lähestyvästä pääsiäisestä vaikkapa lähiluonnossa, hoitokunta vetoaa.

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnan merilinnoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja