Suosikkijuontaja Ivan Puopolo palaa Maikkarin aamuihin: "Minulle olikin tullut vieroitusoireita – Ihanaa, että se taas alkaa"

6:21
Katso tästä, miltä näyttää uusi Uutisaamu!

Tiistaina alkanut MTV:n uusi aamuohjelma Uutisaamu saa heti ensimmäisellä viikolla toivottua vahvistusta riveihinsä. Ohjelmaan palaa suosikkijuontaja Ivan Puopolo, jonka katsojat tuntevat ohjelman edeltäjästä, Huomenta Suomesta.

– Olemme saaneet valtavasti palautetta sen jälkeen, kun yleisölle kerrottiin, että Ivan poistuu ruudusta. Hänellä on paljon faneja. Ilouutinen kaikille katsojille: Ivan palaa uuden Uutisaamun juontajaksi, sanoo MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

Suomen vanhin aamuohjelma Huomenta Suomi uudistettiin joulun alla, ja tiistaista lähtien aamuissa on nähty uutta, uutispainotteisempaa Uutisaamua.

Einosen mukaan Puopolon mukaantulon myötä keskusteluja ja analyysiosuuksia lisätään siitä, mitä alunperin oli ajateltu.

– Olemme myös jo alkumetreillä huomanneet, että kokonaisuuden kannalta on sittenkin parempi, että aamuja kuljettaa uutisankkurin lisäksi eteenpäin myös juontaja, Einonen linjaa.

"Ohjelmasta tehdään koko ajan vähän parempaa"

Eetteriin palaava Ivan Puopolo on uudesta ohjelmasta innoissaan.

– Minua ja Maikkarin aamuohjelmaa voi verrata parisuhteeseen: kun ero tapahtuu, vanha suola alkaakin äkkiä janottaa. Kuin magneetti vedämme toisiamme yhteen, Puopolo veistelee, mutta vakavoituu:

– Lähden innolla mukaan. Ajatuksena on, että ohjelmaa voidaan kehittää sitä mukaa, kun se katsotaan tarpeelliseksi. Lähden siitä, että ohjelma ei ole milloinkaan valmis, vaan siitä tehdään koko ajan vähän parempaa.

Puopolo kuvaa Uutisaamun juontajan roolia rinnastamalla sen Tanssii Tähtien Kanssa -hittiohjelmaan.

– Kuvittele Tanssii Tähtien Kanssa ilman juontajaa. Parit tanssivat ja tuomarit arvioivat ja sitten tulee seuraava pari. Vaikka sisältö tulisi esille niinkin, ei se olisi ollenkaan sama ohjelma. Juontaja tuo ohjelmaan läsnäolon siten, että katsojasta tuntuu, että hän ei seuraa kaikkea sivusta vaan on myös touhussa mukana.

Aamuheräämisen loppuminen aiheutti "vierotusoireita"

Puopolo tunnustautuu uutisihmiseksi ja lähtee mielellään mukaan rakentamaan entistä tiukempaa uutispainotusta tarjoilevaa aamua.

– Maailmassa tapahtuu koko ajan tärkeitä asioita kerrottavaksi. Mutta kyllä Uutisaamuun mukaan mahtuu muutakin, puheenaiheita ja viihteellisempää sisältöä.

Vuosia aamuyön tunteina herännyt Puopolo vitsailee kärsineensä "vierotusoireista" vuosien aamuheräämisten loputtua.

– Sen jälkeen, kun Huomenta Suomi loppui, olen herännyt joka aamu kuitenkin samaan aikaan kun aina ennenkin. Minulle olikin tullut vieroitusoireita. Ihanaa, että se taas alkaa, Puopolo nauraa.

Ivan Puopolon ensiesiintyminen Maikkarin Uutisaamussa nähdään huomenna torstaina. Ohjelmaa voi seurata suorana MTV3-kanavalta tai netistä kello 6.25–9.05. Netistä Uutisaamua voi katsoa myös silloin, kun se parhaiten itselle sopii.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja