Suosikkijuontaja erikoisella työkomennuksella alkeellisissa olosuhteissa

Radio Novan juontajana tunnettu Annika Metsäketo on Thaimaassa mielenkiintoisella työkokemuksella.

Annika Metsäketo on päässyt kokemaan sangen uniikin työmatkan. Hän viettää viidettä päivää vapaaehtoistyössä Thaimaassa olosuhteissa, joissa riittää vauhtia ja tilanteita. Paikallisessa kylässä asuva Annika Metsäketo kertoo hurjan ukkosmyrskyn tiimellyksessä MTV3.fin Viihdeuutisille tunnelmistaan. Työkomennuksella hän monitoroi rantoja, joissa hän tutkii kilpikonnien munintaa.

– Täällä on tosi mielenkiintoista. Joka aamu herätys on ollut kello viisi, jonka jälkeen lähdemme veneellä milloin mihinkin. Kävelin tänään kymmenen kilometriä pehmeällä hiekalla. Se tuntuu hullulta, Annika kertoo iloiseen sävyyn MTV3.fin Viihdeuutisille.

Viikon työrupeaman jälkeen nainen vaihtaa saarta, jossa on luvassa toistaiseksi tuntematon toimenkuva. Hän ei ole matkalla jäädäkseen, vaan Annika saapuu takaisin Suomeen 26. maaliskuuta. Reipas nainen on nähnyt matkansa aikana erilaisia kokemuksia. Mielenpainuva muisto on ollut, kun yhdysvaltalainen organisaatio jakoi paikallisille kyläläisille vedensuodattimia. Muutos on merkittävä, sillä aikaisemmin kyläläiset ovat juoneet sadevettä. Kylää on koetellut myös tsunami, ja traagisen tapahtuman jälkeen kylästä kaikkosi asukkaita. Alkeelliset olosuhteet ovat rikastuttaneet reipasta naista entisestään.

– Ei täällä ole pelottavaa. Valtavan hyvin olen matkailijana tottunut tähän. Olin kauhean vihainen itselleni, kun nousu- ja laskuveden muutoksista johtuen jouduin hyppäämään veneestä. Jouduin polvia myöten mutaan. En ole pitänyt itseäni hienohelmana, mutta jälkeenpäin käytökseni kummastutti. Hyvänen aika, sehän on vain mutaa. Nyt maistuvat myös lämpivät virvoitusjuomat, energinen juontaja kertoo värikkäästä kokemuksestaan.

Annika löysi vapaaehtoistyön ilmoituksen Facebookista, ja hän tarttui heti kiinni ilmoitukseen. Hänellä oli varovaiset odotukset ohjelman pääsyn suhteen, sillä hän enteili pääsyn ohjelmaan olevan vaikeaa runsaslukuisesta hakijamäärästä johtuen.

– Olin varma, etten ole joukossa. Olen iloinen, että työpaikkani antoi minulle vapaata, hän iloitsee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat