Mainos

Pariisin terrori-iskusta syytetty päästettiin vankilasta – vapauden ehtona kotiintuloajat sekä paluu perhe-elämään ja töihin

Ranskalaissyyttäjien mukaan Pariisin vuoden 2015 marraskuun terrori-iskusta syytteessä oleva mies päästettiin vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiään, kertoo ABC News.

Katso videolta, kuinka paossa ollut Pariisin terrori-iskujen päätekijä Salah Abdeslam saatiin kiinni.

Belgiassa asuva Ranskan kansalaista Ali Oulkadia syytetään marraskuussa 2015 tapahtuneen terrori-iskun ainoan henkiin jääneen tekijän Salah Abdeslamin paossa auttamisesta. Pariisissa tapahtuneessa iskussa kuoli 130 henkilöä.

Oulkadi päästettiin maanantaina vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiään. Oulkadin on kuitenkin pysyttävä kotonaan Belgiassa tiettyinä kellonaikoina sekä ilmoittauduttava säännöllisesti paikalliselle poliisille.

Hän ei saa olla kontaktissa islamistisiin yhteisöihin ja lakimiehensä mukaan hänen on palattava takaisin töihin ja normaaliin perhe-elämään.

Syytetyn veli yksi terrori-iskun toteuttajista

Syyttäjän mukaan Oulkadi ajoi Abdeslamin Brysselin läpi päivä Pariisin terrori-iskun jälkeen.

Hänen väitetään jättäneen Abdeslamin tämän piilopaikkaan, jossa hän myös rakensi pommivöitä. Abdeslamin auttamisen vuoksi Oulkadia syytetään kytköksestä terroristiseen rikokseen.

Oulkadin lakimiehen mukaan Salah Abdeslam oli Olkadin veljen paras ystävä. Oulkadin veli osallistui marraskuiseen terroritekoon ja kuoli iskussa.

Oulkadin lakimies kuitenkin sanoo, että mies oli tietämätön Abdeslamin osallisuudesta terroritekoon ajaessaan hänet Brysseliin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja