Suorat lähetykset alkavat: MTV Uutisten Vaaliauto kiertää Suomen kuntia – nämä seitsemän paikkaa ovat mukana

1:32
MTV Uutisten Vaaliauton kiertue on alkanut.

MTV Uutiset lähettää kuntavaalien alla matkaan Vaaliauton, joka kiertää Suomea ja nostaa esiin erilaisten kuntien ilonaiheita, huolia ja ihmisiä. Auton matkaa voi seurata suorissa lähetyksissä verkossa ja televisiossa.

Matka alkaa tänään 11. toukokuuta ja päättyy 24. toukokuuta. Kaikki kierroksen kohteeksi valitut kunnat ja aikataulu ovat jutun lopussa.

Ihmisten toiveet ja huolet esiin

Matkan varrella tavataan esimerkiksi Savonlinnasta lähdössä oleva abi ja vuoden ikäinen luhankalaispoika, joka oli ainoa kunnassa viime vuonna syntynyt lapsi.

Lisäksi tutustutaan Kemiin, jossa osa tehdaspaikkakuntalaisista on saamassa työtä ja osa menettämässä elantonsa. 

Reissussa kiertävät toimittaja Leo Jaakkonen ja kuvaaja Rauno Westerlund. Jaakkosen mukaan reissun tarkoituksena on käsitellä isoja kehityskulkuja, jotka yhdistävät monia kuntia.

– Emme tartu yksittäisiin vaaliteemoihin, vaan kysymme, millaisia asioita ihmiset kotipaikkakunnillaan arvostavat ja mikä on heille tärkeää, Jaakkonen sanoo.

Suorat lähetykset ympäri Suomea

Suorat lähetykset eri paikkakunnilta ovat nähtävissä MTV3-kanavalla tai osoitteessa mtv.fi iltapäivisin kello 14.30 alkaen. Lisäksi auton matkaa voi seurata osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Uutisten sosiaalisen median kanavilla. 

Ajoneuvona matkalla oli tarkoitus käyttää MTV:n vanhaa lähetysautoa, joka näkyy yllä olevalla videolla. Toimintavarmuuden vuoksi auto kuitenkin vaihtui lähtöpäivänä viininpunaiseen kuvausautoon. 

Suorien lähetysten aikataulu

12.5. Luhanka 

14.5. Savonlinna 

16.5. Kajaani

18.5. Kemi

20.5. Pietarsaari

22.5. Kankaanpää

24.5. Tampere

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja