Orpo kertoo hallitusneuvotteluiden etenemisestä: Kiistää väitteen RKP:n Biaudetin ulosmarssista

MTV Säätytalolla: Näin hallitusneuvottelut etenevät 17:43
MTV Säätytalolla: Näin hallitusneuvottelut etenevät

Hallitusneuvotteluja vetävän kokoomuksen Petteri Orpon (kok.) piti tänään tiedotustilaisuuden hallitusneuvotteluiden etenemisestä.

Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Säätytalossa. Hallitusneuvotteluista ovat mukana Kokoomuksen lisäksi Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit ja Rkp.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan RKP:n Eva Biaudet on marssinut ulos Säätytalosta. Orpo kumosi tiedotustilaisuudessa IS:n väitteen Biauden ulosmarssista.

Hallitusneuvottelujen aikana on Orpon mukaan tullut yllätyksenä, että sotesta puuttuu miljardi euroa. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan asia ei tullut hänelle varsinaisesti yllätyksenä.

– Minulla on ollut se tieto, että suurin piirtein tämän kokoluokan gäppi (aukko) on olemassa. Hyvinvointialueet ovat myös olleet yhteydessä tästä, Henriksson sanoi MTV Uutisille tiedotustilaisuuden jälkeen.

Henriksson kommentoi myös väitteitä siitä, että Biaudet olisi marssinut ulos Säätytalosta.

– Minun tieto on se, että Eva (Biaudet) istuu kyllä siellä työryhmässä. Valitettavasti ilmeisesti jotkut ovat vikkeliä ilmoittamaan, että joku on marssinut ulos. Eva toki kävi ulkona työryhmästä päivällä, mutta hän meni sinne takaisin, Henriksson sanoi.

Eva Biaudet koki Henrikssonin mukaan, että ei saanut ääntään ryhmässä kuuluviin ja poistui hetkeksi tämän vuoksi.

Henrikssonin mukaan RKP ei ole myöskään vaihtamassa edustajaansa neuvotteluryhmässä.

Tiedotustilaisuus on päättynyt.

16.57
Orpo sanoi, ettei hyvinvointialueiden määrään olla puuttumassa tällä hetkellä.

16.52
Orpon mukaan läpi pitää viedä myös ikäviä säästöpäätöksiä.

Orpo sanoi, että kuuden miljardin sopeutus tällä vaalikaudella ja kolmen miljardin sopeutus seuravalla vaalikaudella on riittävä.

16.42
Orpo kommentoi IS:n tietoja, että RKP:n Eva Biaudet olisi marssinut ulos Säätytalosta. Orpon mukaan Biaudet on ollut iltapäivän mukana neuvotteluissa.

– Taitaa olla parhaillaankin neuvottelemassa, Orpo sanoi.

16.36
Puolueet pääsivät Orpon mukaan sopuun 4 prosentin tavoitteesta TKI-panostuksiin. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen annetaan 240 miljoonaa euroa julkista rahaa, Orpo sanoo.

16.33: Tiedotustilaisuus alkoi.

Lue myös:

    Uusimmat