Itäraja kiinni kuukaudeksi: "Tämä oli oven raotus"

Rantanen: Itäraja suljetaan tammikuun puoliväliin asti 2:37
Hallitus sulkee itärajan ja kansainvälistä suojelua ei voi hakea Suomen ja Venäjän välisen maarajan rajanylityspaikoilla.

Hallitus toimeenpanee itärajan sulun perjantaina kello 20 alkaen tammikuun puoliväliin saakka. 

Hallitus sulkee itärajan ja kansainvälistä suojelua ei voi hakea Suomen ja Venäjän välisen maarajan rajanylityspaikoilla. Asiasta päätettiin torstaina valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa.

Hallitus sulki aiemmin itärajan rajanylityspaikat kokonaan kahdeksi viikoksi. Kaksi rajanylityspaikkaa avattiin tänään uudestaan, sillä ihmisten tulo raja-asemille oli loppunut eivätkä kriteerit rajan pitämiselle kiinni enää täyttyneet. Sisäministeri Mari Rantasen (ps.) mukaan ilmiö on kuitenkin nyt käynnistynyt.

– Tämä oli oven raotus, Rantanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Olemme saaneet todeta, että laiton maahantulo itärajalla on välittömästi lisääntynyt. Hallitus oli varautunut tilanteen pahenemiseen ja kerroimme tiedotteessa, että ilmiön jatkumiseen reagoidaan, Rantanen kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa.

Viranomaisten mukaan on selvää, että maahantulo on tapahtunut vieraan valtion viranomaisten tai muiden toimijoiden vaikutuksesta. 

Valtioneuvosto katsoi, että ilmiön jatkumisen takia on välttämätöntä tehdä uusi valtioneuvoston päätös, jonka myötä Vaalimaan ja Niiralan rajanylityspaikat suljetaan uudelleen. 

Suomen ulkorajoilla kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään avoinna oleville lentoliikenteen ja vesiliikenteen rajanylityspaikoille

 

Lue myös:

    Uusimmat