Mainos

Suomirockin Hall of Fame suunnitteilla Tampereelle

Juice Leskisen Suomi-kitara ja Apulannan ensimmäisen demon alkuperäinen biisilista saattavat päätyä saman katon alle, Tampereelle puuhattavaan Suomirockin Hall of Fameen.

Suomirockin Hall of Famesta tulee näyttely, johon kerätään rockin historiaa valottavaa esineistöä 50-luvulta tähän päivään. Tarkoituksena on kohottaa suomalaisen rockmusiikin arvostusta. Pysyvän näyttelyn lisäksi Hall of Famessa järjestetään väliaikaisia näyttelyitä eri teemoihin liittyen.

-Tarkoituksena ei ole, että Hall of Famessa olisi kaksi sataa kitaraa rivissä, vaan esineet valitaan sen mukaan, millainen tarina niihin liittyy, hanketta ajavan Suomirockin Hall of Fame ry:n toiminnanjohtaja Mikko Siltala kertoo.

Suomirockin Hall of Fame on sopinut alustavasti vuokraavansa näyttelyn tilaksi vanhan Kino-Palatsi-elokuvateatterin Tampereen keskustasta. Näyttelyn on määrä aueta vuoden 2004 alussa. Näyttelyiden lisäksi Hall of Famessa aiotaan järjestää konsertteja ja gaaloja. Tarkoituksena on myös kerätä kattava alan tietokanta. Hall of Famen ideaan kuuluu kunniagalleria, johon nostetaan säännöllisin väliajoin uusia artisteja. Näyttelyn sisällön suunnittelemiseen osallistuu muusikoita ja musiikin taustavaikuttajia.

Muusikot hankkeen takana

Hall of Fame on amerikkalainen keksintö, ja sellaisia on pystytetty eri puolille maailmaa eri aihepiirien tiimoilta. Suomirockin Hall of Fame -hankkeeseen on lähtenyt jo mukaan nimekäs liuta suomalaisia muusikoita ja muita alan ihmisiä.

Tukijoihin kuuluvat muun muassa Apulannan rumpali Sipe Santapukki, Dave Lindholm ja Jussi Raittinen. Raittiselle Tampereen Kino-Palatsi on myös henkilökohtaisesti tärkeä paikka: se oli yksi hänen ja Eero Raittisen ensimmäisiä esiintymislavoja, kun he konsertoivat siellä vappuaattona 1960.

Suomirockin Hall of Fame -yhdistys hakee yrityksiä yhteistyöhön maksamaan toiminnan ylläpitoa. Yhteistyötä viritellään myös Tampereen yliopiston ja Yleisradion kanssa.

-Tampereen kaupunki on myös tiiviisti hankkeessa mukana, mutta rahoitus ei ole kaupungin varassa, Jocka Träskbäck, toinen hankkeen voimahahmoista sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.