Mainos

Suomi-Soffan konkurssipesässä erityistarkastus

Suomi-Soffan myymäläketjun konkurssipesässä on käynnissä erityistarkastus. Sen tavoitteena on selvittää, onko velallinen menetellyt sopimattomasti velkojiaan kohtaan ja voidaanko konkurssipesään palauttaa tai saada lisää varoja.

Konkurssipesää hoitavan asianajaja Lassi Nyyssösen mukaan pesässä ei ole tähän mennessä tullut esille rikosepäilyjä.

- Selvitämme asian rauhassa ja katsomme, onko siellä jatkoselvittelyä vaativia seikkoja, Nyyssönen selittää.

Velkojat syyttivät ennen konkurssia Suomi-Soffaa siitä, että se heikensi velkojien mahdollisuuksia saada saataviaan takaisin. Liikemies Toivo Sukarin Maskun Kalustetalo Oy ja Finnvera kiinnittivät huomiota muun muassa siihen, että yritys myi huonekaluja rajulla, jopa 90 prosentin alennusmyynnillä.

Nyyssösen mukaan konkurssipesän yhteistyö omistajatahon kanssa on sujunut hyvin.

Sohvat myydään pois - osa työntekijöistä voi ehkä jatkaa

Suomi-Soffan myymälöissä on käynnissä konkurssiloppuunmyynti, minkä jälkeen myymälöiden liiketoiminta päättyy.

- Kalustemyynti on ollut näin alkukesästä hiljaista, mutta se vilkastunee juhannuksen jälkeen. Myyntiä jatketaan näillä näkymin ainakin alkusyksyyn, Nyyssönen kertoo.

Myymälöiden määrä on nyt pienentynyt jo 12:sta seitsemään. Jäljellä olevien myymälöiden työntekijät ovat edelleen konkurssipesän palkkalistoilla. Mahdollista on, että osa työntekijöistä saa pitää työpaikkansa jatkossakin.

- Erilaisia keskusteluja on käyty siitä, voisiko tiettyjen toimipisteiden toimintaa jatkaa. Se voisi tapahtua niin, että joku työntekijöistä ottaa itse liikkeen pyöritettäväkseen tai liike siirtyisi toiselle yrittäjälle. Nämä mahdollisuudet ovat kuitenkin vasta keskusteluasteella.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.