Suomi sai viiden muun maan joukossa kirjelmän EU:lta – komissio murehtii tyrehtynyttä sisärajaliikennettä: Häiritsee vapaata liikkuvuutta ja sisämarkkinoita

2:03
Video: Suomen maahantulorajoituksia tiukennettiin hiljattain.

Euroopan komissio on lähettänyt kirjeen Suomelle ja viidelle muulle EU-maalle, koska se on huolissaan tiukemmista rajoitustoimista EU:n sisärajoilla.

Komission huolena on, että tiukemmat rajoitustoimet rajoilla häiritsevät EU:n sisämarkkinoita ja vapaata liikkuvuutta. Komissio oli muistuttanut kaikkia jäsenmaita asiasta jo aiemmin, mutta nyt se suunnannut katseensa tiukkoja matkustusrajoituksia käyttäviin jäsenmaihin.

Kirjeissä komissio on korostanut, että rajoitustoimien pitää olla suhteellisia, eikä niitä saa käyttää syrjintään.

–  Vetoamme jäsenmaihin, jotta ne linjaisivat toimiaan lähemmäs neuvoston suosituksia, jotka on yhdessä sovittu, komission tiedottaja Christian Wigand sanoi tänään komission lehdistötilaisuudessa.

Eilen lähetetyn kirjeen on saanut Suomen lisäksi Belgia, Saksa, Ruotsi, Tanska ja Unkari. Jäsenmailla on kymmenen päivää aikaa vastata komissiolle.

Wigandin mukaan komission tavoitteena on löytää asiaan ratkaisu mahdollisimman pian yhdessä jäsenmaiden kanssa ilman, että asiaa tarvitsee viedä sen pidemmälle.

Wigand arvioi, että rajakysymys on esillä myös tämänpäiväisessä eurooppaministerien videokokouksessa. Suomea kokouksessa edustaa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja