Suomi sai kylmää kyytiä olympiakarsintaottelussa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue hävisi Yhdysvalloille lukemin 0–3 (17–25, 15–25, 17–25) olympiakarsintaturnauksessa Japanissa. Selkeä ennakkosuosikki Yhdysvallat iski sunnuntaina pelin selväksi vain 73 minuutissa.

Suomen tehokkaimmista pelaajista Niko Suihkonen tilastoi seitsemän ja kolmanteen erään peliin tullut hakkuri Joonas Jokela kuusi pistettä. Yhdysvaltojen Torey Defalco kiusasi suomalaisia 14 pisteellä.

Lentopalloliiton tiedotteen mukaan suurin ero joukkueiden välillä nähtiin aloitussyötöissä. Yhdysvallat rikkoi Suomen vastaanoton ja vei ässäsyötöt sekä torjunnat 8–1. Yhdysvallat päätti hyökkäyksensä 65 prosentin tehokkuudella, kun Suomi jäi 39 prosenttiin.

Altavastaajana loppuun saakka

Suomi horjutti lauantaina Japania ja oli lähellä yllätysvoittoa, mutta hävisi lopulta täpärästi 2–3. Tiistaina vastassa on tuore EM-pronssimitalisti Slovenia ja keskiviikkona Serbia, joten olympiakarsintaturnauksen alku on raju. Neljä ensimmäistä vastustajaa ovat maailmanlistalla kymmenen parhaan joukossa.

Loppuviikosta vastassa ovat heppoisemmat Turkki (maailmanlistan 14:s), Tunisia (18:s) ja Egypti (19:s), jotka kaikki ovat Suomen (28:s) yläpuolella. Seuraava vastustaja Slovenia murjoi jo Tunisian ja Turkin 3–0.

Lue myös:

    Uusimmat