Suomen jättiyllätys olympiakarsinnoissa pienestä kiinni

Suomi on aloittanut lentopallon miesten olympiakarsintaturnauksen vahvalla taistelulla, mutta isäntämaa Japani pystyi kuitenkin voittamaan B-lohkon avausottelunsa Tokiossa. Suomi pakotti japanilaiset viiteen erään.

Japani voitti ensin kaksi erää 25–17 ja 25–15, mutta Suomi voitti kolmannen erän 27–25 ja neljännen 25–19. Viidennen erän Japani voitti 15–12. Suomi johti viidettä erää jo 12–10, mutta japanilaiset veivät kotiyleisön iloksi erän viisi viimeistä pistettä.

Joukkueiden voimasuhteet olivat ennakolta paljon selvemmin Japanin eduksi, sillä Japani on Kansainvälisen lentopalloliiton rankinglistalla viides ja Suomi 28:s.

Suomi haastaa turnauksen aluksi neljä maata maailmanlistan kymmenen parhaan joukosta. Japanin perään Suomi kohtaa huomenna Yhdysvallat, joka on rankingissa toisena. Tiistaina Suomen vastus on rankingin 8:s Slovenia ja keskiviikkona rankingin 9:s Serbia. Turnauksen muut joukkueet ovat Turkki (rankingin 14:s), Tunisia (18:s) ja Egypti (19:s)

Sunnuntaihin 8. lokakuuta kestävän turnauksen kaksi parasta saa paikan ensi kesän olympialaisiin Pariisiin.

Olympiapaikoista pelaa 24 miesjoukkuetta kolmessa karsintaturnauksessa. Suomi ei ole koskaan pelannut lentopallon olympiaturnauksessa. Pariisin pääsee 12 miesjoukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat