Suomi lähettää koronatukea Intiaan, Afganistaniin, Libanoniin ja Nigeriin

Suomi lähettää koronapandemian kurittamille Intialle, Afganistanille, Libanonille ja Nigerille apua kolmellamiljoonalla eurolla.

Ulkoministeriön mukaan summalla tuetaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton (IFRC) hätäapuvetoomusta.

Intialle osoitettu tukisumma on miljoona euroa. Muut kolme maata saavat kukin vajaat 500 000 euroa. Tämän lisäksi SPR antaa materiaaliapua.

– Koronaviruspandemia jatkuu vakavana ympäri maailman ja koettelee erityisen pahasti jo ennestään hauraassa asemassa olevia valtioita. IFRC:n vetoomuksen kautta tukea annetaan erityisesti terveyssektoreille, koronaviruspandemian sosioekonomisten vaikutusten lieventämiseen sekä koronavirusrokotusten käytännön toteutukseen, kuten rokotteiden kuljetuksiin ja rokotusten järjestämiseen sekä niitä koskevan tiedon jakamiseen, ministeriö kertoo tiedotteessa.

– On tärkeää osoittaa solidaarisuutta niille maille, joita koronaviruspandemia on koetellut kaikista pahiten. Koronaviruksen voittaminen kaikkialla maailmassa on myös Suomen etu. Tukemalla Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälistä liikettä vastaamme tehokkaasti koronavirustilanteeseen vaikeimmissakin olosuhteissa, jatkaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.).

Ulkoministeriö kertoo, että IFRC:n on vedonnut 2,3 miljardin euron saamiseksi. Summasta on tällä hetkellä koossa noin 1,59 miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja