Mainos

Suomi englannin kielen kärkimaita – muut Pohjoismaat silti selkeästi ohi kielitaidossa

Suomessa on maailman viidenneksi paras kielitaito vieraan englannin kielen osalta. Kokonaisuudessa kieliosaamisessa jäädään silti jälkeen muista Pohjoismaista, sillä listan ykkösenä keikkuu Ruotsi.

Ruotsin kielitaito sai arvon 70,94, kun Suomen luku oli 65,32.

Suomen sijoitus oli viime vuonna neljäs, mutta keskimäärin sijoitus on pysynyt tasaisena. Pisteissä suomalaisten kielitaito kasvoi kuitenkin 0,92 pistettä, Ruotsissa 3,14.

Ruotsin jälkeen seuraavilla sijoilla ovat Alankomaat, Tanska ja Norja. Euroopassa erityisesti Ranska erottuu muuta maanosaa huonommalla kielitaidollaan, saaden luvun 51,84, mikä tarkoittaa mittauksen kriteereillä alhaista kielitaitoa.

Luvut selviävät aikuisväestön englannin osaamista selvittävästä EF English Proficiency Index -tutkimuksesta.

Kansainvälisesti naiset puhuvat englantia miehiä paremmin. Ero on suurinta Itä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Korkean kielitaidon maissa tätä eroa ei kuitenkaan juuri ole, Suomessa miehet hallitsevat englannin jopa hitusen naisia paremmin.

Heikoiten tutkituista maista englantia osataan Libyassa. Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka olivat tutkimuksen ainoat alueet, jossa aikuisten englannin osaaminen on heikentynyt.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja