Suomessa 288 uutta koronatartuntaa ja kolme uutta kuolemantapausta – Helsingissä lähes sata uutta tautitapausta

Kuinka nopeasti terve nuori aikuinen voi saada uuden koronarokotteen? Näin Suomessa päätetään koronarokotusten marssijärjestys 3:09
Katso video: Kuinka nopeasti terve nuori aikuinen voi saada uuden koronarokotteen? Näin Suomessa päätetään koronarokotusten marssijärjestys.

Suomessa on todettu 288 uutta koronatartuntaa, selviää THL:n tilastoista. Yhteensä kotimaassa on havaittu nyt 19 935 vahvistettua koronavirustapausta.

Suurin tartuntamäärien lisäys on tapahtunut Helsingissä 95 uudella tapauksella. Seuraavaksi eniten tapauksia on määrällisesti havaittu Espoossa (30) ja Vantaalla (25).

Suhteellisesti eniten koronavirustapauksia on kahden viime viikon aikana ilmennyt Länsi-Pohjan alueella, jossa ilmaantuvuusluku on nyt 112. Uusimaa on lähes samoissa lukemissa 107,6:llä.

Vähiten koronatartuntoja on kahden viime viikon ajalta raportoitu suhteellisesti Satakunnasta, jossa tautitapauksia on kerrottu löytyneen 25. Ilmaantuvuusluku siellä on 11,6.

Kolme uutta kuolemantapausta

Suomessa on raportoitu myös kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL. Kuolemantapauksia on nyt kaikkiaan 374.

Sairaalahoidossa on 90 ihmistä, joista tehohoidossa on 12. Sairaalahoidossa olevien määrä lisääntyi kymmenellä maanantaihin verrattuna, mutta tehohoidossa olevien määrä väheni yhdellä.

*Päivitys kello 14.13: Juttuun lisätty tieto kolmesta uudesta koronakuolemasta.

Lue myös:

    Uusimmat